Siyaset ‘Ekonomide refahı yaygınlaştıracağız’

‘Ekonomide refahı yaygınlaştıracağız’

06.12.2021 - 07:01 | Son Güncellenme:

Siirt'te vatandaşlarla bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemizde nasıl tüm vatandaşlarımızı en geniş özgürlüklere kavuşturmuşsak, ekonomide de yatırım, istihdam, üretim merkezli yeni programımızla refahı yaygınlaştıracağız" dedi.

‘Ekonomide refahı yaygınlaştıracağız’

ANKARA Milliyet - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ülkemizde nasıl tüm vatandaşlarımızı en geniş hak ve özgürlüklere kavuşturmuşsak, inşallah ekonomide de yatırım, istihdam, üretim, ihracat, büyüme merkezli yeni programımızla refahı yaygınlaştıracağız" dedi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, eşi Emine Erdoğan ile Siirt ziyareti sırasında katıldığı "Demokrasi Konuşmaları" programının görüntüleri paylaşıldı. Programda vatandaşların sorularını da yanıtlayan Erdoğan, şunları söyledi:

YETER Kİ DİK DURALIM: Ülkemize musallat edilen ve 40 yıldır kendi insanımızın kanını döken bölücü örgütün ayakta tutulmaya çalışıldığını iyi biliyoruz. Hollanda'da 15 tane PKK'lıyı apar topar topladılar çünkü orada operasyon yapmaya kalktılar, bedelini ödediler. Ben inanıyorum ki bunlar sadece Hollanda'da değil, Almanya'sında da Fransa'sında da bütün bu bedelleri ödeyecekler. Bunlara dünyada barınacakları yer kalmayacak. Yeter ki biz dik duralım. Türkiye'nin demokraside hak ve özgürlükler geldiği noktayı yok sayıp, bizi yeniden iç bataklıklara itmeye çalışanlara yüz vermiyoruz.

Haberin Devamı

YENİ EKONOMİ PROGRAMI: Biz ülkemizde nasıl tüm vatandaşlarımızı en geniş hak ve özgürlüklere kavuşturmuşsak, inşallah ekonomide de unutmayın yatırım, istihdam, üretim, ihracat, büyüme merkezli yeni programımızla refahı yaygınlaştıracağız. Bugün demokrasiyi konuşuyoruz, inşallah yarın milletimizin refahını nasıl arttırdığımızın muhasebesini yapacağız. Geçmişini bilmeyen geleceğini inşa edemez. Nereden nereye geldiğimizi doğru şekilde tespit etmeden nereye gideceğimizi bilemeyiz.(Merhum Sezai Karakoç'un "Kar Şiiri"ni okuyarak) Evet bir gün herkes milletimizle birlikte verdiğimiz demokrasi mücadelemizi de anlayacak, ekonomi mücadelemizi de anlayacak, medeniyet mücadelemizi de anlayacak.

KILIÇDAROĞLU'NA TEPKİ: 'Kandil'i yakıp yıkacağım' diyorsun Kandil'in mensuplarıyla beraber Ankara'dan İstanbul'a yürüyorsun. Bu nasıl yakıp, yıkmaktır, kimi aldatıyorsun? Ben de CHP'ye gönül veren kardeşlerime söylüyorum, aman bu işe dikkat edelim. Buyurun işte şu anda HDP'nin önünde Diyarbakır anneleri var, kaç kere gittin de Diyarbakır annelerini ziyaret ettin, onların derdiyle acaba kaç kere dertlendin?

‘Annelerin sözcüsü oldunuz’

Programa katılan Diyarbakır annelerinden Ayşegül Biçer, 3 yıla yakın bir süre HDP İl Binası önünde evlat mücadelesi verdiğini ve evladına kavuşarak askere gönderdiğini söyledi.  Bunun üzerine Emine Erdoğan, "Yolunuz, bahtınız açık olsun. Oğlumuza da selamlar, gözlerinden öpüyoruz kendisinin. Diyarbakırlı ve Türkiye'deki mağdur annelerin sözcüsü oldunuz. Kendilerine güven getirdiniz, Allah sizden razı olsun" dedi.

Haberin Devamı

‘Kadınlar haklarına AK Parti ile ulaştı’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Biz hiçbir zaman ayrım yapmadan kadınlarımızı gerçek anlamda haklarına, özgürlüklerine kavuşturmak için çalışıyoruz" dedi. Türk kadınının seçme ve seçilme hakkını elde etmesinin 87. yıl dönümü dolayısıyla video mesaj yayınlayan Erdoğan özetle şunları söyledi:

GAZİ'NİN EMANETİNE İHANET: Türkiye, İstiklal Harbimizde destan yazan kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkını birçok Avrupa ülkesinden önce vermiştir. Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal'in ortaya koyduğu bu vizyonun maalesef ondan sonra gelen vesayetçi zihniyet tarafından devam ettirilmediğini görüyoruz. Ekonomiden eğitime kadar her alanda Gazi'nin emanetine ihanet edenler, kadınlarla ilgili atılan adımları da sabote ettiler. Gazi'nin vefatından sonra yaklaşık 60 yıl boyunca kadınlarımızın parlamentodaki temsil oranları hiçbir zaman yüzde 4'ü aşmamıştır. Bu vahim tablo ancak 2002 yılında AK Parti'nin iktidara gelmesiyle değişmiştir.

Haberin Devamı

KAZANIMLARDA AK PARTİ İMZASI: 2002 genel seçimlerinde kadın milletvekili sayısı 24, kadın temsil oranı yüzde 4,4 iken, 7 Haziran 2015 genel seçimlerinde kadın milletvekili sayısı 98 parlamentodaki kadın temsil oranı ise yüzde 17,82'ye ulaşmıştır. 24 Haziran 2018 tarihinde yapılan son seçimlerde ise parlamentodaki 600 milletvekilinden 104'ünü kadın milletvekilleri oluşturmuştur. Her ne kadar kadınlarımız seçme ve seçilme hakkını 1934 yılında elde etmişlerse de haklarını özgürce kullanmaya AK Parti ile başlamışlardır. Birileri, kadınların ismini ve fırsat bulduklarında kendini istismar etmenin peşindeyken biz hiçbir zaman ayrım yapmadan kadınlarımızı gerçek anlamda haklarına, özgürlüklerine kavuşturmak için çalışıyoruz.