Siyaset ‘Emniyet arşivini ütüyle kurtardık’

‘Emniyet arşivini ütüyle kurtardık’

01.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

TBMM 15 Temmuz FETÖ Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu, darbe girişimi gecesi şiddetli çatışmaların yaşandığı 51 şehidin verildiği Gölbaşı Özel Harekât Daire Başkanlığı’nda incelemelerde bulundu ve şehitler anıtına karanfil bıraktı.

‘Emniyet arşivini ütüyle kurtardık’

Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanı Uygar Elmastaşı “Buraya atılan bomba kabiliyet ve imkan bakımından F16’ların kullanabildiği en iyi mühimmat olan lazer güdümlü MK 84 tipiydi. Kandil’e atmaya kıyamadıkları, bombayı buraya attılar. Geçmişte F16 pilotu olarak çalışan kumpasla Hava Kuvvetleri’nden atılanlar tarafından bu beyan ediliyor” dedi.
Komisyon daha sonra Yenimahalle’deki Özel Harekat Ankara Şube Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Burada konuşan Ankara Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan, şunları kaydetti: “Ankara Emniyet Müdürlüğü bombalandığında sular patladı. Cumhuriyetle yaşıt olan terörün arşivi sular altında kaldı, yüzde 99’unu kurtardık. TEM Şubesinin arşiviydi. İfade ve çok sayıda bilgi vardı. Ancak çok önemli bir bilgi kaybı söz konusu değil. Kağıt arşivdi. Arkadaşlarımız tek tek ütüleyerek kurtardılar o arşivi. Arşiv kurtarılmasaydı terörle mücadele hafızası biterdi. 8 bin 600 civarında gözaltı var tamamı emniyet genel müdürlüğümüzün çalışması şeklinde gerçekleşti. Beş bin civarı tutuklu. Ciddi personel kaybına uğradık, en büyük sıkıntımız, arkadaşlarımız 12 saat çalışıp 12 saat istirahat şeklinde mesailerine devam ediyorlar. Sabah saat 4.00’e 5.00’e kadar bu iş uzasaydı biz de içimizdeki şerefsizler tarafından vurulacaktık. 17-25 Aralıktan sonra çok seri bir şekilde temizliğe girişildi. Çok büyük bir ihanetle uğraştık. Kritik şubelerimizi temizledik, biri de özel harekattı. Başarımızın altında da bu temizlik var.”

Yazarlar