Siyaset ‘En büyük vaadim sizi gülümsetmek’

‘En büyük vaadim sizi gülümsetmek’

09.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

“Ne zaman televizyonu açsam bağıran birisi var” diyen CHP’li İnce en büyük vaadinin milletin yüzünü güldürmek olduğunu söyledi. İnce, Cumhurbaşkanı’nın ‘Millet kıraathaneleri’ projesini de “Ben fabrika diyorum, o kıraathane diyor” sözleriyle eleştirdi.

‘En büyük vaadim sizi gülümsetmek’

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Millet Kıraathanesi” projesini eleştiriken, “Ben, ‘fabrika açalım’ diyorum o, ‘kıraathane açalım’ diyor. Ben ‘gençlere iş’ diyorum, o bedava kek verecekmiş. Yani ‘Ey milletim sizi seçimde kekleyeceğim’ diyor. Bedava kek yemek istiyorsanız Erdoğan’a, fabrikada çalışıp ekmeğinizi kazanmak istiyorsanız bana oy verin” dedi. En büyük vaadinin milleti gülümsetmek olduğunu söyleyen İnce, “Huzurlu bir ülkede uyanacaksınız. Sabah akşam bağırıyor adam ya. Ne zaman televizyonu açsam bağıran birisi var. Kurtulacağız bu düzenden” dedi.

Haberin Devamı

İnce, dün Karabük Kent Meydanı ve Kastamonu Kuzeykent Pazaryeri’nde düzenlenen mitinglerde yaptığı konuşmalarda, özetle şunları kaydetti:

KIRAATHANE ELEŞTİRİSİ: (Erdoğan’ın, ‘millet kıraathaneleri kuracağız’ açıklaması konusunda) Ben meydanlarda, ‘aş, iş, tencerede et’ diyorum. O gelmiş meydanlara, ‘kıraathane açacağım’ diyor. Ben ‘fabrika açalım’ diyorum o, ‘kıraathane açalım’ diyor. Ben, ‘gençlere iş’ diyorum, o bedava kek verecekmiş. ‘Ey milletim sizi de bu seçimde kekleyeceğim’ diyor. 16 yılda; bir tane fabrika açmadı hepsini sattı, şimdi kıraathane açacakmış, kekler, çaylar bedavaymış, kitap okuyacakmışız. Mübarek internetten haberin yok mu? İnternet bağlanacak mı? Vikipedia açık olacak mı? Onlar yok. Bedava kek yemek istiyorsanız Erdoğan’a, fabrikada çalışıp ekmeğinizi kazanmak istiyorsanız bana oy verin.

Haberin Devamı

HASTA MÜŞTERİ MİDİR?: Meydanlara geliyor, ‘şehir hastanelerini Muharrem İnce beğenmiyor, halbuki buraların müşterisi de çok olacak’ diyor. Lafa bak. Hasta müşteri midir? Bu ara şirazeden çıktı. ‘İnce proje anlatmıyor, meydanlarda geziyor’ diyor. Bay Recep sana sesleniyorum; yüreğin varsa, istediğin bir televizyonda karşıma çık, tartışalım.

EMEKLİYE YALAN SÖYLEDİLER: (Banka makbuzu göstererek) Elimde bir makbuz var. Biz dedik ki Ramazan ve Kurban’da emeklilere birer maaş verelim. Bizden çaldılar ama eksik çaldılar. ‘Bir maaş değil, biner TL’ dediler. Biner TL mi aldınız, daha az mı aldınız? 500, 600 alan var. İşte fişi, aldığı para 700 TL. Burada bile dürüst olmadılar. Bu mübarek Ramazan’da bile emeklilere yalan söylediler.

DÖRT KOYUNUM, ÜÇ KOVANIM VAR: Mal varlığını açıkladım. Gazeteci arkadaşlar da anama gitmişler. Anam, ‘Muharrem millete yanlış bilgi verdi, dört de koyunu var onları yazmadı’ demiş. Gerçekten aklıma gelmedi, gelseydi yazardım. Üç de arı kovanım var. Ben köy çocuğuyum ne yapayım, kovansız, koyunsuz, bahçesiz yaşayamam.

SABAH AKŞAM BAĞIRIYOR: Size en büyük vaadim ne biliyor musunuz? Sizi gülümseteceğim. Huzurlu bir ülkede uyanacaksınız. Sabah akşam bağırıyor adam ya. Ne zaman televizyonu açsam bağıran birisi var. Kurtulacağız bu düzenden.

Haberin Devamı

‘Öğretmen olarak Erdoğan’a karnem’

Çocuklar karne aldı. Ben de bir öğretmen olarak Erdoğan’a karne notu vereyim. Ekonomi bilgisi sıfır, tarım bilgisi sıfır, Türkçe yüzde yüz sıfır. Çünkü ‘cehape’ diyor. ‘Ha’ diye bir harf yok Türkçede. 10 aldığı dersler de var. Kandırılma 10, FETÖ’ye destek 10, işsizlikle mücadele sıfır.

ANLATTIKLARI ABUK SABUK: (Turgut Özal ile Necdet Calp’in köprü tartışmasını izleterek) Geçen gün, ‘komünistler köprüyü satacaktı Özal sattırmadı’ diyor. Allah, Allah. O tartışmayı dün gibi hatırlıyorum. Özal ‘satacağım’ dedi, Necdet Calp ‘sattırmam’ dedi. Tam tersini anlatıyor. Hafızası da kaybolmuş. Anlattığı şeyler abuk sabuk. ‘Ben tek parti döneminde ilkokulda okudum’ diyor. 1950’de çok partili yaşama geçtik. Erdoğan, 1954 doğumlu. Doğmadan 4 sene önce ilkokulda okumuş. Diyorum şimdi yalancı mı, yoksa ince hastalığa tutulunca karıştırdı mı?

İnce’den Demirel’in mezarına ziyaret

‘En büyük vaadim sizi gülümsetmek’

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce önceki gün düzenlenen Isparta mitinginin ardından 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in Atabey ilçesine bağlı İslamköy’deki anıt mezarına gitti. Kendisini karşılayan vatandaşları selamlayan İnce, Demirel’in anıt inşaatının arasından mezara ulaşarak önce dua etti, ardından çiçek bıraktı. Daha sonra projenin mimarlarından mezarın bitiriliş tarihiyle ilgili bilgi alan İnce “İnşallah anıt mezarı açmak bana nasip olur” dedi. Daha sonra Süleyman Demirel Demokrasi Müzesi’ni ziyaret eden İnce, burada Demirel dönemine ait birçok fotoğraf ve eser hakkında bilgi aldı. -HASAN ÖZBEK Isparta