Siyaset En fazla ihraç darbenin merkez üslerinde oldu

En fazla ihraç darbenin merkez üslerinde oldu

29.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

15 Temmuz darbe girişimiyle ilişkili olduğu belirtilen bin 684 TSK personeli KHK ile ordudan ihraç edilirken, ihraçlar darbe girişiminin merkez üsleri olarak bilinen yerlerde yoğunlaştı.

En fazla ihraç darbenin merkez üslerinde oldu

Darbenin karargâhı olduğu belirtilen, Ankara Akıncı’daki 4. Ana Jet Üssü’ndeki 116 personel ile ilişik kesildi. Darbe girişimi çerçevesinde kullanılan helikopterlerin tamamının kalkış yaptığı Ankara Güvercinlik’teki Kara Havacılık Komutanlığı’ndan 64, Kara Havacılık Okulu’ndan ise 52 personel ihraç edildi. Darbe girişiminin İstanbul’daki merkezleri olarak bilinen Hava Harp Okulu’ndan 41, Hava Harp Akademisi Komutanlığı’ndan ise 35 personel ile ilişik kesildi. Konya’daki 3. Ana Jet Üssü’nden 57, Erkilet’teki 12. Hava Ulaştırma Üssü’nden 52, Çiğli’deki 2. Ana Jet Üssü’nden 41, İncirlik’teki 10. Tanker Üssü’nden 24 havacı personel ihraç edildi.

Yurtdışına uzandı

Türkiye’yi yurtdışında temsil eden personelin de ilişiği kesildi. Hollanda’da görevli Albay Nuh Altınsoy, Atina’da görevli Yarbay İbrahim Büyükbaş, Berlin’de görevli Yarbay Ahmet Üçbudak, Canberra’da görevli Yarbay Bülent Sevindik, Bakü’de görevli Yarbay Şakir Çınar ve Yarbay Engin Durmaz, Belçika’da görevli Binbaşı İbrahim Başpınar, Norfolk’ta görevli Binbaşı Erhan Savur ordudan ihraç edildi.