Siyaset‘Enflasyon yeniden tek haneli rakamlara inecek’

‘Enflasyon yeniden tek haneli rakamlara inecek’

18.02.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı  Erdoğan, “Ülkemizin ayağına vurulan her pranga gibi faiz prangasını da döviz kuru prangasını da, enflasyon prangasını da parçalayıp atacağız. Sırada enflasyonu yeniden tek haneli rakamlara indirme var” dedi.

‘Enflasyon yeniden tek haneli rakamlara inecek’

 

Aslıhan Altay Karataş / İSTANBUL
Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen kamuya 2 bin 927 engelli memur ataması töreninde özetle şu mesajları verdi:

Haberin Devamı

YETER Kİ GÖNÜLLER ENGELLİ OLMASIN: Bu atamayla birlikte kamudaki engelli memur sayımız 66 bine ulaşmış oluyor. Hükümete geldiğimizde kamuda sadece 5 bin 777 engelli memur vardı. Kamuda engelli işçi sayısı da bu süreçte 127 bine yaklaştı. Böylece son 19 yılda kamuda istihdam edilen toplam engelli sayısı 192 bin sınırına dayandı... Yeter ki gönüller, kalpler, fikirler engelli olmasın, onun dışında her engeli aşacak iradeye, azme, güce, imkana sahibiz.

PRANGAYI PARÇALAYACAĞIZ: Elbette bizim de yaşadığımız sıkıntılar var. Bu sıkıntıların da üstesinden geleceğimizden kimsenin şüphesi olmasın... Vesayetin gücünü nasıl kırdıysak, darbecilerin önünü nasıl kestiysek, terör örgütlerinin başını nasıl ezdiysek, ekonomik tetikçilere meydanı nasıl bırakmadıysak, vatandaşlarımızı bugünkü sıkıntıların pençesinden de Allah’ın izniyle kurtaracağız. Ülkemizin ayağına vurulan her pranga gibi faiz prangasını da döviz kuru prangasını da, enflasyon prangasını da parçalayıp atacağız.

Haberin Devamı

EN GÜÇLÜ DÖNEME GİRİYORUZ: Artık faiz tartışması gündemden önemli ölçüde düştü, aynı şekilde döviz kuru da istikrara kavuştu. Şimdi sırada enflasyonu yeniden tek haneli rakamlara indirme var... Türkiye ekonomide tarihinin en güçlü dönemine girmektedir. 2023’e de cumhuriyetimizin 100. yılına yakışır bir siyasi ve ekonomik güçle gireceğiz.

‘Enflasyon yeniden tek haneli rakamlara inecek’