Siyaset Enver Yılmaz belirsizliği

Enver Yılmaz belirsizliği

15.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Enver Yılmaz belirsizliği

AK Parti’nin Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ın belediye başkanlığından istifasını istediği, Yılmaz’ın bunu kabul etmediği kulislere yansıdı. Yılmaz’ın durumuna ilişkin belirsizlik sürerken, yerel seçimlerde aday gösterilmemesine ise kesin gözüyle bakılıyor.

Haberin Devamı

Yılmaz’ın, önceki gün AK Parti Genel Merkezi’nde gerçekleştirdiği temasların ardından istifasının istendiği iddiaları ile başlayan belirsizlik devam ediyor. İddiaya göre yerel seçimlerde aday yapılmayacağına dair kendisine bilgi verilen Yılmaz’dan, istifa etmesi de istendi. Ancak Yılmaz, bunu kabul etmedi ve bu talebi dün akşama kadar yerine getirmedi. Bu konuda belirsizlik sürerken İçişleri Bakanlığı’nın da bir “görevden alma” süreci işletmediği ifade edildi.

Yılmaz’ın sosyal medyadan paylaşıp daha sonra sildiği AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’a yönelik tepki tweet’lerinin partideki yankıları da sürüyor. Parti içinde bu tweet’lere tüm kurmaylar tepki gösterirken, dün akşam itibarıyla konuya ilişkin bir açıklama yapılmadı.

Haberin Devamı

AK Parti’de daha önce İstanbul, Ankara, Bursa, Düzce, Balıkesir, Niğde belediyelerinde başkanların istifası istenmişti.