Siyaset Erbakan’ın temelini söken senatör öldü

Erbakan’ın temelini söken senatör öldü

27.10.2010 - 01:08 | Son Güncellenme:

Eski Erzincan Cumhuriyet Senatörü Niyazi Ünsal (83) vefat etti. 1973-1979 yılları arasında Senato’da görev yapan CHP’li Ünsal, Başbakan Yardımcısı olarak görev yapan Necmettin Erbakan’ın Erzincan’da 1976 yılında attığı temeli arabasının bagajına yükleyerek TBMM önüne getirmişti

Erbakan’ın temelini söken senatör öldü

Ünsal, CHP-MSP koalisyonunda Başbakan Yardımcısı görevini üstlenen Erbakan’ın Erzincan’da temelini attığı bir tesise ait temeli arabasının bagajına yükleyerek 11 Temmuz 1976’da TBMM önünde basın toplantısı düzenlemişti. Temelin devlet kayıtlarında bulunmadığını belirten Ünsal, “Otomobil bagajında taşınan bu temel MC hükümetinin bir süredir yurt düzeyinde attığı sahte temellerden birisidir” demişti. Ünsal hakkında bu basın toplantısının ardından “temel çalma” suçundan dava açılmıştı. Ünsal, CHP’li İçişleri Bakanı İrfan Özaydınlı’yı terör olayları karşısında etkisiz kalmakla suçlaması ve Özaydınlı’nın istifasını istemesiyle de hatırlanıyordu. Ünsal, Özaydınlı’ya tepkisinin ardından kesin ihraç istemiyle CHP Disiplin Kurulu’na sevk edilmişti. Ünsal, ayrıca TRT Genel Müdürü Şaban Karataş döneminde kurumda Atatürk ve devrim düşmanlığı yapıldığını savunan basın toplantısıyla da hatırlanıyordu.
Ünsal için 28 Ekim’de TBMM’de cenaze töreni düzenlenecek ve Erzincan’ın Refahiye ilçesinde toprağa verilecek. Gazi Eğitim Enstitüsü Pedagoji Bölümü’nden mezun olan Ünsal, 1973-1979 yılları arasında senato üyesi olarak görev yaptı.