Siyaset Erdoğan: Biz uzak, ücra, ırak diye kavram tanımıyoruz

Erdoğan: Biz uzak, ücra, ırak diye kavram tanımıyoruz

09.03.2009 - 15:25 | Son Güncellenme:

Toplu açılış yaptığı Kemalpaşa'da ‘Davos fatihi’ pankartıyla karşılandı

Erdoğan: Biz uzak, ücra, ırak diye kavram tanımıyoruz

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan geldiği İzmir'in Kemalpaşa İlçesi'nde ‘Davos fatihi’ pankartlarıyla karşılandı. Belediyeye ait hizmetlerin açılışını yapan Erdoğan, çocuklara oyuncak dağıttı. Erdoğan açılış töreninde, “Biz uzak, ücra, ırak diye kavram tanımıyoruz. Bu ülkenin en ırak yeri bize Kemalpaşa kadar yakındır. Biz böyle bakıyoruz” dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan'la birlikte, dün gece Antalya'dan İzmir'e geldi. Erdoğan çifti, geceyi İzmir Polisevi'nde geçirdi. Başbakan Erdoğan, bu sabah Polisevi'nden çıkarken AKP Konak Belediye Başkan adayı Ahmet Sarışın'ın adının yazılı olduğu montlar giyen AKP'li gençler, ‘Başbakan buraya’ sloganı attı. Bunun üzerine Erdoğan, gençleri kırmayarak, yanlarına gidip onlarla tek tek tokalaştı. Gençler, “Başbakanım, İzmir bizim” deyince Erdoğan, “İnşallah” dedi. Başbakan, makam aracıyla Kemalpaşa İLçesi'ne gitti. Erdoğan'ın miting havasında gerçekleşen toplu açılış törenini, vatandaşlar çatılara da çıkarak izledi. Törende üzerinde ‘Tek yürek, tek vatan, tek başbakan’ ve ‘Davos fatihi hoşgeldin’ yazılı pankartlar açıldı.
Törende protokol sıralarında yan yana oturan Emine Erdoğan ile AKP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Taha Aksoy'un eşi Nilgün Aksoy'un, 5 dakika boyunca kulaktan kulağa konuşmaları dikkat çekti. Başbakan Erdoğan, törene katılan bakan, milletvekili ve üst düzey yetkililerin adının anons edilmesi sırasında AKP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Taha Aksoy'un adının söylenmemesi üzerine, yetkilileri uyardı. Daha sonra Aksoy'un da adı anons edildi.
Erdoğan, toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, 6.5 yıldır hizmet ürettiklerini belirterek, şunları söyledi:
“Bütün köylerimize ulaştık, ‘KÖYDES ile yolu suyu olmayan yer kalmayacak’ dedik. Mücadelemizi bu doğrultuda sürdürdük. Biz uzak, ücra, ırak diye kavramlarını tanımıyoruz. Bu ülkenin en ırak yeri bize Kemalpaşa kadar yakındır, biz böyle bakıyoruz. Hakkari'nin köyünde, mezrasında da hizmetimiz var, Iğdır'da da eserlerimiz var. Muğla'da da eserler kazandırdık. İstanbul'un ilçelerine ne yatırımlar yaptıysak, İzmir'in ilçelerine bu yatırımları yaptık. Projelerimizde küçük büyük ayrımı yapmadık. Bir yandan Marmaray Projesi'ni yürütürken, bir yandan da Artvin'in köy yollarını, Erzurum'un köy yollarını yaptık. Ayırt etmedik.”
Son 1 ayda 32 ili ziyaret ettiğini ve her ilde, ilçede açılışlar yaptığını belirten Başbakan Erdoğan, hükümeti devralırken Türkiye'yi eğitim, sağlık, adalet, emniyet alanında kalkındıracakları yönünde söz verdiklerini, bu sözlerinden de taviz vermediklerini dile getirdi. Eğitim alanında hizmetleri somut hale getirmek için gayret sarf ettiklerini anlatan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Hayırseverlerimizi, işadamlarımızı da işin içine çektik, ‘gel vergini hükümete, devlete ödeyeceğine, hemen git yatırım yap, okul yap, hastane yap, biz bunu verginden düşelim’ dedik ve hayırseverler bu yolda adım attılar. Şu ana kadar Türkiye genelinde 133 bin yeni derslik yaptık, eğitimin hizmetine kazandırdık. Herkes meydanda derdi ki, ‘Bu ile üniversite yapacağız’ ama lafta kalırdı. Kimse ‘Artvin’e üniversite gelir’ diye düşünmezdi ama biz söz verdik ve yaptık mı? Yaptık. Hakkari’de kimin aklına gelirdi üniversite? Oraya da üniversite yaptık. Herkes gördü ki, Tunceli’ye de üniversite yaptık mı? Yaptık. Çünkü söz verdik. 81 ilin hepsine üniversite yapacağız dedik ve şu anda 81 ilde üniversite var ve 54 ilde üniversite bizim iktidarımızda oldu. Ne aldatan, ne aldanan olduk ve hızla bu süreci işlettik, işletiyoruz, yapacağımız çok işler var.”
Kemalpaşa'ya KÖYDES ve BELDES kapsamında yatırımlar yapıldığını vurgulayan Erdoğan, “Kemalpaşa'nın köy yolları için 760 bin lira harcandı, 50 kilometre yol yaptık. Hamdolsun büyük ölçüde yol sıkıntıyı aştık. Su sıkıntısı olan köy kalmadı. 8 bin 900 metrekare alanda kurulan yeni hizmet binamız son teknolojiyle donatıldı, Kemalpaşalı vatandaşlarımızın belediye hizmetlerine daha kolay ulaşmasını sağlayacak. Belediyemiz çok önemli yol çalışmaları tamamladı” dedi.

‘KEMALPAŞA'YA ÇAĞ ATLATACAK PROJELERİMİZ VAR’

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan, gittikleri her yere gerçekten modern şehirciliği götürdüklerini belirterek, “Ben belediye başkanlığından geldim, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan geldim. Damdan düşmedim. Dolayısıyla biz belediyecilik noktasında şehirlerin değişimine çok önem veriyoruz” dedi. Kemalpaşa'ya daha önce bir kez geldiğini ve o gece bir evin kapısını çalarak bir vatandaşa misafir olduğunu anlatan Erdoğan, “O geceyi unutamıyorum. İnanıyorum ki bu dönemde de Kemalpaşa'ya adeta çağ atlatacak, hem İzmir’in hem ülkemizin önde gelen ilçelerinden biri haline getirecek projelerimiz var” diye konuştu.
Erdoğan, bu dönemde Kemalpaşa'ya çok katlı pazaryeri, yeşil alanda kayak tesisleri, kültür merkezi, alışveriş merkezleri gibi çok sayıda tesis kazandırılacağını, Kemalpaşa'ya 9.5 milyon TL yatırımla yaptırılan 50 yataklı Kemalpaşa Devlet Hastanesi'nin diyaliz ünitesiyle birlikte 2 ay içinde tamamlanacağını bildirdi. İlçede ayrıca, 34 kilometrelik Kemalpaşa- Torbalı yolunun bölünmüş yol olarak yapıldığını, organize sanayi bölgesi demir yolu hattının önümüzdeki yıl tamamlanacağını ifade eden Erdoğan, şunları söyledi:
“Kemalpaşa'da üretim ve istihdama da çok önemli katkılar sağlayacağız. Yiğitler Barajı bir hayati konumuz. Bu barajın Kemalpaşa için önemini biliyoruz, konuyla ilgili çalışmaları DSİ ile Çevre ve Orman Bakanlığımız sürdürüyor. Bu baraj bölgedeki köylerimizin ve organize sanayi bölgemizin su ihtiyacını karşılayacak. Ayrıca Toplu Konut İdaresi olarak, İzmir’de bugüne kadar 13 bin 647 konutun inşaatına başladık, 9 bin 300 konutu tamamladık. Kemalpaşa’da 2 bin 972 konutluk projenin ihale çalışmaları şu anda sürüyor. Bu konutlarımızın bin 400 adedini dar gelirli vatandaşlarımıza yönelik yaptırıyoruz.”
Başbakan Erdoğan, Kemalpaşa'da ayrıca bir adliye sarayı yapılacağını, bunun için Kemalpaşa Belediye Başkanı Yakup Karaca’nın yer tahsisinde bulunduğunu, merkezi idarenin de proje üzerinde çalıştığını söyledi.

AÇILIŞTA ÇOCUK SEVDİ
Başbakan Erdoğan, törende yeni Belediye hizmet binası, Pakmaya Ülkü Anadolu Lisesi, Özel Yamanlar Lisesi Koleji ve Pansiyonu, toplam 200 bin metrekare parke, asfalt yol çalışması, 3 kavşak düzenlemesi, 12 KÖYDES, 10 BELDES yatırımı, kiraz alım satım merkezi, 5 park, 6 yeşil alan ile 5 bin adet ağaç dikimi ve 5 bin metrekare meydan düzenlemesinin açılışını Devlet Bakanı Mehmet Aydın ve diğer protokol mensuplarının katılımıyla kurdele keserek yaptı. Erdoğan, açılış öncesi, kurdele kesilecek makasları platforma getiren çocukları kucağına alarak, sevdi.
Erdoğan, törenin ardından yeni belediye binasını gezdi ve aynı binada hizmet verecek olan SGK bürosunu hizmete açtı. Erdoğan otobüsüyle oyuncak dağıtarak, stada gitti, oradan da Başbakanlığa ait helikopterle miting yapacağı Aydın'a hareket etti.