Siyaset Erdoğan’dan Dinçer’e: Kayıt parasını çöz

Erdoğan’dan Dinçer’e: Kayıt parasını çöz

06.11.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kızılcahamam kampında milletvekilleri, okul kayıtları sırasında bağış toplanması konusunda yoğun şikâyet aldıklarını dile getirdi. Bazı vekiller vatandaştan gelen SMS’leri gösterdi. Erdoğan da, Dinçer’e ‘Hemen çöz’ dedi

Erdoğan’dan Dinçer’e: Kayıt parasını çöz


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’e, velilerin yoğun şekilde şikayet ettiği okullarda bağış adı altında para toplama uygulamasının tamamen ortadan kaldırılması talimatı verdi. Erdoğan başkanlığında 3 gün Kızılcahamam’da kamp yapan AK Parti milletvekilleri bakanlara çeşitli sorunlarını ve sıkıntılarını anlattı. En çok tepki alan bakanlardan biri Ömer Dinçer oldu.
Milletvekilleri okullarda bağış adı altında velilerden para toplanıldığını söyledi. Dinçer, bu yönde kendilerine çok şikayet geldiğini dile getiren milletvekillerine, “Bana daha önce bu konuda iletilmiş bir şikayet yok” dedi.
Bunun üzerine milletvekilleri birçok veliden kendilerine bu sorunla ilgili telefon ve mesajlar geldiğini vurguladı. Milletvekilleri kendilerine gelen cep mesajını hem Erdoğan’a hem de Dinçer’e gösterdi. Bunun üzerine Erdoğan’ın Dinçer’e bu sorunu çözme talimatı verdiği öğrenildi.
Erdoğan’ın, “‘Sorun yok’ diyorsun ama bak bana kadar geldi. Milletvekillerine de gelmiş. Nasıl olmaz? Bu sorunu bir an önce çöz” dediği belirtildi.

Atalay’dan dinlediler
Toplantıda terörle mücadele ve hükümetin söylemi de tartışıldı. Terörle mücadele konusunda İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’e birçok milletvekili soru yöneltti. Ancak Erdoğan’ın toplu soru yanıt bölümünde bu soruların cevaplanması için Şahin’e değil Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’a söz verdiği öğrenildi.

Milliyetçilik eleştirisi
Ardahan Milletvekili Orhan Atalay ise, sürpriz bir çıkış yaparak Başbakan Erdoğan’ın söylemini eleştirdi. Atalay, “Sizin milliyetçi söyleminiz bölgede bizi sıkıntıya sokuyor” dedi. Erdoğan bunun üzerine, “Hangi sözlerim, örnek verer misin? Anlamadım” diye sordu.
Atalay, “Tek devlet, tek millet, tek dil, tek bayrak” ifadelerini örnek gösterdi. Erdoğan’ın bu örneklere sinirlenerek, “Sen benim ne demek istediğimi anlamamışsın” dediği belirtildi.

Doğulu vekillerle buluşacak
Güneydoğulu bazı milletvekilleri ise, toplantılarda bölge ile ilgili sorunlarını dile getirdi. Bölge milletvekilleri, Erdoğan’a bir araya gelip görüşme önerisinde bulundu. Erdoğan, bu öneriye olumlu yanıt verdi.

Yazarlar