Siyaset Erdoğan’dan Fırat’ın doğusu için mesaj: Trump olumlu cevap verdi

Erdoğan’dan Fırat’ın doğusu için mesaj: Trump olumlu cevap verdi

18.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

ABD Başkanı Trump’a Fırat’ın doğusundaki teröristlerin gitmesi gerektiğini söylediğini ve onun da olumlu cevaplar verdiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hainlerin tepelerine binmemiz an meselesi” dedi

Erdoğan’dan Fırat’ın doğusu için mesaj: Trump olumlu cevap verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fırat’ın doğusu ile ilgili, “Sayın Trump ile konuştuk; Fırat’ın doğusuna bu teröristlerin gitmesi lazım. Eğer gitmezse biz göndereceğiz. Bölgedeki teröristleri alenen himaye edenlere sesleniyorum: Yanlış yapıyorsunuz, bundan vazgeçin. Sayın Trump ile de bunları görüştük. Kendileri de olumlu cevapları verdiler. Yıllarca bizi Menbiç’te oyalayan, şimdi de bize Fırat’ın doğusu ile ilgili birtakım sözleri verenlerin, bu sözleri yerine getirmesi lazım. Yaklaşık 500 kilometrelik sınır hattı boyunca, özellikle de Amerikan askerlerine asla zarar vermeyecek şekilde, kendi planlamamıza uygun yerlerden Suriye topraklarındaki operasyonlarımıza her an başlayabiliriz” dedi. Konya’daki Mevlana Meydanı’nda toplu açılış töreninde konuşan Erdoğan, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

TAMAMINDAN HESAP SORULACAK: Geçtiğimiz hafta hükümetimizin ikinci 100 günlük hedeflerini açıkladık. Bunlardan biri Konya YHT Garı’nın hizmete sunulmasıydı. Ankara-Konya arasındaki YHT yolculuğu inşallah bundan sonra daha konforlu hale gelecek. Geçtiğimiz perşembe Ankara-Konya treninin yaşadığı kazada hayatını kaybedenlere Rabbimden rahmet diliyorum. Kazayla ilgili adli ve idari soruşturma devam ediyor. Hiçbir istisna olmaksızın kazada sorumluluğu bulunanların tamamından yasalar içinde hesabının sorulacağından emin olunuz. Ayrıca bir daha benzer sıkıntıların yaşanmaması için gereken her türlü tedbir de alınacaktır.

FIRAT’IN DOĞUSUNA GİTMESİ LAZIM: Zeytin Dalı Harekâtı’nda, Afrin’de ve son olarak Sincar’da bunu yaşadık. Şimdi kazdıkları kuyulara teröristleri gömüyoruz. Sayın Trump ile konuştuk; Fırat’ın doğusuna bu teröristlerin gitmesi lazım. Eğer gitmezse biz göndereceğiz. Çünkü terör koridoru ile bizi rahatsız ediyorlar. Mademki biz ABD ile stratejik ortağız, o zaman gereğini yapmamız lazım.

Haberin Devamı

KUDURUYORLAR: Irak’ta, Suriye’de nihai hedefi ülkemiz olan oyunları birer birer bozduk. Ekonomi silahını üzerimize yönelttiler, o da tutmadı. Kısa zamanda o da aşıldı. Türkiye ekonomisinin gerçek durumu oturuyor, oturacak. Terör örgütleriyle, darbecilerle, gizli-açık nice tuzakla elde edemedikleri neticeye ekonomi üzerinden ulaşmak için harekete geçtiler. Meselenin gerisindeki niyeti bildiğimiz için tedbirlerimizi aldık, saldırıların önünü kesmeyi başardık. Ülkemizin bu kararlı ve vakur tavrını gördükçe kudurduklarını biliyoruz. İşte buradan sesleniyorum; ana muhalefetin başındaki zatı ve bölücü örgütün güdümündeki partiyi de yanlarına almışlar, yola çıktılar şimdi. 31 Mart’a böyle yürüyorlar. Yine başaramayacaksınız.

TRUMP OLUMLU CEVAP VERDİ: Suriye’de sadece Türkiye’nin güvenlik altına aldığı bölgelerdeki insanlar huzur içinde hayatlarını sürdürebiliyor. Cerablus’ta, Afrin’de huzur var. Onun dışındaki her yerde baskı, tehdit, tehcir ve zulüm var. DEAŞ bahanesiyle Suriye’ye gelen güçler, ortada böyle bir tehdit kalmamış olmasına rağmen hâlâ varlıklarını sürdürüyor. Sınırlarımız boyunca kurulmaya çalışılan terör koridoruna izin vermeyeceğimizi bir daha söylüyorum. Üç ayrı operasyonla bunu zaten icra ettik. Şimdi sıra Fırat’ın doğusuna geldi. Bölgedeki teröristleri alenen himaye edenlere sesleniyorum: Yanlış yapıyorsunuz, bundan vazgeçin. Geçtiğimiz hafta Fırat’ın doğusuna askeri operasyona başlayacağımızı resmen ilan ettik. Yaptık. Şimdi yine takip ediyoruz. Sayın Trump ile de bunları görüştük. Kendileri de olumlu cevapları verdiler. Şimdi bunların da takipçisiyiz. Bölgedeki son terörist de etkisiz hale gelene kadar, Suriye topraklarını karış karış tarayacağız.

Haberin Devamı

Erdoğan’dan Fırat’ın doğusu için mesaj: Trump olumlu cevap verdi
HER AN BAŞLAYABİLİR: Yıllarca bizi Menbiç’te oyalayan, şimdi de bize Fırat’ın doğusu ile ilgili birtakım sözleri verenlerin, bu sözleri yerine getirmesi lazım. Şimdi bunu bekliyoruz. Yaklaşık 500 kilometrelik sınır hattı boyunca, özellikle de Amerikan askerlerine asla zarar vermeyecek şekilde, kendi planlamamıza uygun yerlerden Suriye topraklarındaki operasyonlarımıza her an başlayabiliriz. Bir gece ansızın gelebiliriz. Bu şifreyi unutmasınlar. Her an teröristlerin tepesine çökebiliriz.

Haberin Devamı

TEPELERİNE BİNMEMİZ AN MESELESİ: Medyada görüyoruz, terör örgütü mensupları güya bize karşı tedbir alıyorlarmış, tüneller kazıyorlarmış, silah, mühimmat stokluyorlarmış. Korkunun ecele faydası yok. Ne yaparlarsa yapsınlar, bizim askerimiz ve kendi topraklarını savunan ÖSO’nun cengâverleri geldiğinde, hepsi de o çukurlara gömülmekten kurtulamayacaklar. Bu hainlerin tepelerine binmemiz an meselesidir. Ülkemizin her alanda hedeflerine ulaşmasının birinci şartı, birlik ve beraberliğimize sahip çıkmamızdır.

‘Bir daha çözüm süreci beklemeyin’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, devleti yıkmaya yönelik teşebbüslerin altını çizerek şöyle konuştu:

“15 Temmuz’da ne yaptılar? Devlete karşı darbe girişiminde bulundular. Sonunda bu FETÖ’cüleri, darbecileri milletime verdiğimiz işaretle derdest ettik mi? Şu anda yargı çerçevesi içinde birçoğu cezaevinde. Cezalarını çekecekler. Bazıları şimdi gelip, ağlayıp sızlıyorlar, “Benim oğlumun suçu yok” diye. Kardeşim, suçu yoksa çıkar, suçu varsa bedelini öder. 17-25 Aralık’ta emniyet-yargı darbesine teşebbüs ettiler. Yine milletimizin irfanına çarptılar. Çukur eylemleriyle Güneydoğu’daki kimi mahalleleri işgale yeltenenleri, güvenlik güçlerimiz açtıkları çukurlara gömdüler. Çözüm süreci dedik, önlerini açtık, yanaşmadılar. Bir daha çözüm süreci falan beklemeyin, geçti o iş.”

Haberin Devamı

Sokağa çıkma tartışması: Millet patlatır enseni

CHP lideri Kemal Kılıkçadroğlu ile arasındaki ‘sokak’ tartışmalarına da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bay Kemal, sokağa çağırıyor. Birileri çıkmış Portakal mıdır, mandalina mıdır, narenciye midir nedir sokağa çağırıyor. Haddini bil, haddini. Bilmezsen haddini bu millet patlatır enseni. Öyle buldun ekranı, bu ekrandan milleti sokağa çağırmak... Sokağa mı çağırıyorsun? İşte buyur. Bu ülkede, benim milletimin onuruyla oynanmaz. Hesabı ağır olur. Bay Kemal, 15 Temmuz’da Atatürk Havalimanı’ndan tankların arasından kaçtın Bakırköy Belediyesi’ne gittin ama bu defa kaçamazsın. O eski Türkiye’ydi geçti o iş. Anında bedel ödersin. Ha eğer bir şey yapacaksan 31 Mart’ta sandık var. Sandıkta alabiliyorsan al. “Bütün belediyeler CHP’li olacak” diyor. 31 Mart’ta göreceğiz. 31 Mart’ta benim milletim CHP’ye bugüne kadar ödediğinden çok daha fazlasını ödetecek” ifadelerine yer verdi.

Mevlana Türbesi’ni ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşması sonrasında Mevlana Türbesi’ne ziyarette bulunarak yapılan tadilatları inceledi. Erdoğan, burada Hz. Mevlana’nın kabri başında da dua etti. Ardından Konya Valiliğine geçen Erdoğan, burada Vali Cüneyit Orhan Toprak’tan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Ürdün Kralı ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ürdün Kralı 2. Abdullah, telefonda görüştü. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından yapılan bilgilendirmeye göre, görüşmede Erdoğan ile Ürdün Kralı 2. Abdullah, Türkiye ve Ürdün arasındaki dostane ilişkileri geliştirme kararlılıklarını vurguladı. AA