Siyaset Erdoğan’dan yardım seferi

Erdoğan’dan yardım seferi

02.09.2010 - 01:26 | Son Güncellenme:

Başbakan Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan Pakistan’da yaşanan sel felaketinin ardından toplanan para ve ilaç yardımını teslim etmek üzere bu ülkeye gitti

Erdoğan’dan yardım seferi

Bugün Pir Sabak’taki Kızılay kampını ziyaret edecek olan Erdoğan, burada kampın açılış törenine katılacak. Erdoğan ardından İslamabad’a dönerek Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zerdari ile Başbakan Mahdum Seyid Yusuf Rıza Gilani ve eşini ziyaret edecek.
Yarın da Sukkur kentine hareket ederek selden etkilenen alanı helikopterle inceleyecek olan Erdoğan, Sağlık Bakanlığı’nın Khairpur’da kurduğu sahra hastanesini ziyaret edecek.
Erdoğan, Türkiye İş Kadınları Derneğinin (TİKAD) Sürmeli Otel’de Erdemliler Dayanışması” adıyla düzenlediği iftar yemeğinde hayırseverlerden toplanan yaklaşık 3 milyon TL nakit para ile 1 milyon TL’lik ilacı Pakistanlı yetkililere teslim edecek.

Haberin Devamı

Heyette 56 kişi var
Erdoğan’a eşlik eden 56 kişilik heyette, kızı Sümeyye Erdoğan, Başmüzakereci Egemen Bağış, Bakan Selma Aliye Kavaf, Bağış’ın eşi Beyhan Bağış, AK Parti Millet-vekilleri Ayşenur Bahçekapılı, Fuat Bol, İsmail Barış, Kızılay Başkanı Tekin Küçükali, Türk İş Kadınları Derneği Başkanı Nilüfer Bulut, Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı Başkanı Caroline Koç, Avu-kat Kezban Hatemi, Türkiye İnsan Kaynakları Vakfı Başkanı Şafak Akın, işadamı Atasay Kamer, Ramsey Giyim yöneticisi Yasemin Gür ile bir grup kadın yazar da var.