Siyaset ‘Erdoğan’ı yeneceğime inanıyorum’

‘Erdoğan’ı yeneceğime inanıyorum’

20.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yeni parti kurma hazırlıklarını sürdüren Meral Akşener, “Ekim ayının 15’inde çalışmaları tamamlamayı planlıyoruz. Korku duvarlarını aştık” dedi. Akşener, “Erdoğan’ı yenebilecek misiniz?” sorusuna ise “Yeneceğime inanıyorum” yanıtını verdi.

‘Erdoğan’ı yeneceğime inanıyorum’

Dün sabah Fox TV’de İsmail Küçükkaya’nın konuğu olan Akşener, partiyi kurma çalışmalarını 15 Ekim’de tamamlamayı planladıklarını, ancak genel merkez binası bulmakta zorlandıklarını vurguladı. Akşener, “Kraldan çok kralcı insanlar türemiş. Genel merkezi kiraya vermek için temasa geçtiğimiz kişiler Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan çekindiler” dedi.
2015 genel seçimleri döneminde kendisiyle ilgili ‘kaset’ iddialarının ortaya atıldığını anımsatan Akşener, bunun çok çirkin bir kampanya olduğunu belirterek, “Kadınlar beni anlayacaktır. Çok ağırdı. Artık korku duvarını aştım. Artık bunun ucunda ölüm olsa hazırım” ifadelerini kullandı.
Akşener, anayasa değişikliği referandumu sürecinde kendisiyle özdeşleşen ‘kınalı el’ logosunun partinin amblemi olup olmayacağına yönelik de, “Bu benim işaretim oldu. Ancak partinin logosu değil” diye konuştu.
‘Kim FETÖ’cü diyorsa...’
Hakkındaki ‘FETÖ’cü’ iddialarıyla ilgili de Akşener, “Ölmüş anama, torunuma sövülüyor. Sayın Cumhurbaşkanıma çağrımdır: Ben bir tursunol kağıdıyım. Kim, ‘Meral Akşener FETÖ’cü’ diyorsa, kendisi ya da eşi, ya da kızı FETÖ’cüdür. Kendisi de kriptodur. Sayın Cumhurbaşkanı bu mücadeleyi yapamıyor. FETÖ’yü ben temizleyeceğim. Gitsinler İzmit’in Gündoğdu köyüne. Bırakın ailemi, köyümde FETÖ’cü yok benim. Hodri meydan. Kim bu kadar iddialı söyleyebilir. Kaçacak derler diye pasaport bile almadım” açıklamasında bulundu.
Yeni partinin adının henüz belirlenmediğini, önlerinde 30 seçenek bulunduğunu da anlatan Akşener, parti çalışmaları kapsamında Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde çalışmalar yapacağını ve bu çalışmalar kapsamında Bitlis Ahlat’ta ev kiraladığını söyledi. Akşener, “Erdoğan’ı yenebilecek misiniz?” sorusunu ise, “Yeneceğime inanıyorum” şeklinde yanıtladı.

Haberin Devamı