Siyaset Erdoğan ile Putin Soçi’de buluşacak

Erdoğan ile Putin Soçi’de buluşacak

07.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile 13 Kasım’da Rusya’da bir araya gelecek.

Erdoğan ile Putin   Soçi’de buluşacak

Rusya’nın Soçi kentinde yapılacak görüşmede Erdoğan ile Putin, ekonomik başta olmak üzere ikili ilişkiler, terörle mücadele, Suriye ve Irak başta olmak üzere bölgesel konuları ele alınacak.

Haberin Devamı

Görüşmede ayrıca iki ülke arasındaki enerji projeleri olan Türk Akımı ve Akkuyu Nükleer Enerji Santrali’nin de ele alınması bekleniyor. Putin 28 Eylül’de Ankara’ya ziyarette bulunarak temaslarda bulunmuştu.

Suriye toplantılarına Rusya önce PYD’yi de davet etmiş, ancak Türkiye’nin isteği üzerine bu davetten vazgeçildiği açıklanmıştı.

Bu görüşmede PYD konusunun da etraflıca görüşülmesi ve Türkiye’nin çekincelerini iletmesi bekleniyor. Erdoğan, bu ay ayrıca 14 Kasım’da Kuveyt’e de gidecek. Kuveyt’te de ikili ilişkiler, Katar krizi, Suriye ve Irak başta olmak üzere bölgesel konular ele alınacak.

MYK da gündem kongre

Ak Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Dün 20.20 sıralarında, parti genel merkezinde başlayan toplantı 2 saat 10 dakika sonra sona erdi. Toplantıda güncel siyasi gelişmeler ile partideki kongre sürecinin ele alındığı belirtildi.

Haberin Devamı