29.08.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:
ABDULLAH KARAKUŞ Ankara
Erdoğan, 10 Ağustos’ta Cumhurbaşkanı seçildikten sonra artık Keçiören’deki evini kullanmayacağını açıklamıştı. Erdoğan, dün görevi devraldıktan sonra Köşk’te resepsiyon ve yemek verdi, Ahmet Davutoğlu’nu makamında kabul ederek hükümeti kurmakla görevlendirdi. Erdoğan, programı bittikten sonra Çankaya Köşkü’nden ayrıldı ve 12. Cumhurbaşkanı sıfatını taşıdığı ilk geceyi Keçiören’deki evinde geçirdi.
Vatandaşlarla sohbet
Erdoğan, Keçiören’deki evine giderken ise evinin yakınındaki bir sokakta bekleyen bekleyen vatandaşları görünce aracını durdurdu. Araçtan inmeden vatandaşlarla kısa bir süre görüşen Erdoğan, tebrikleri kabul etti.
Erdoğan’ın, kısa süre sonra 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün boşalttığı, Dışişleri Konutu olarak bilinen konuta yerleşmesi bekleniyor. Erdoğan’ın ilerleyen dönemde inşası süren yeni Başbakanlık kampüsünde yapılan ikametgâha da geçebileceği iddia ediliyor.