Siyaset Erdoğan’ın adaylık başvurusu yapıldı

Erdoğan’ın adaylık başvurusu yapıldı

05.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhur İttifakı’nı oluşturan Ak Parti’nin Genel Başkanvekili Yıldırım ile MHP’nin Genel Başkanı Bahçeli dün birlikte YSK’ya giderek Cumhurbaşkanı adaylarının Recep Tayyip Erdoğan olduğunu bildirdi

Erdoğan’ın adaylık başvurusu yapıldı

Ak Parti ve MHP, 24 Haziran 2018 seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhur İttifakı’nın ortak adayı olduğuna yönelik başvuruyu dün YSK’ya yaptı. Başbakan ve Ak Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin birlikte yaptıkları başvurunun ardından Yıldırım, “Biz, bu seçime en sağlam çatı altında giriyoruz. Bizim çatımız millettir, ittifakımız aziz milletimizledir. Bu ittifakın gerisinde Yenikapı ruhu vardır. Adayımızı belirlerken sadece ve sadece Türkiye’nin aydınlık geleceği, milletimizin refahı ve mutluluğu söz konusu olmuştur” dedi.

Haberin Devamı

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı Yüksek Seçim Kurulu’na önce MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ardından da Başbakan Binali Yıldırım geldi. Yıldırım ve Bahçeli’yi, YSK’ye gelişlerinde, Ak Parti’nin YSK temsilcisi Recep Özel, MHP’nin YSK temsilcisi Türker Ercan karşıladı. Her iki partinin grup başkanvekilleri de liderlere eşlik etti. Başvurunun ardından Yıldırım ve Bahçeli, çıkışta gazetecilere açıklama yaptı.

‘Tarihi bir gün yaşanıyor’

Başvuruyu cuma günü yaptıklarını ve Türkiye için tarihi bir gün yaşandığını belirten Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin, birbirine yakın, memleket, millet için benzer fikirleri olan partilerin beraber hareket etmesine imkan sağladığını söyledi. Siyasetin ve yönetimin daha da güçlü hale geleceğine inandıklarını kaydeden Yıldırım, “Biz, bu seçime en sağlam çatı altında giriyoruz. Bizim çatımız millettir, ittifakımız aziz milletimizledir. Bu ittifakın gerisinde Yenikapı ruhu vardır” diye konuştu.

Haberin Devamı

Aday belirlerken sadece Türkiye’nin aydınlık geleceği, milletin refahı ve mutluluğunun söz konusu olduğunu vurgulayan Yıldırım, “Biz, birbirine kaybettirmeyi değil, topyekun Türkiye’nin kazanmasını esas alıyoruz. Dolayısıyla adayımızı, milletimizin işaret ettiği doğrultuda belirledik. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Cumhur İttifakı’nın ortak adayı olarak seçimlere katılacak” dedi.

İnce’ye tebrik

Yıldırım, CHP’nin Cumhurbaşkanı adayının Yalova Milletvekili Muharrem İnce olarak açıklandığının hatırlatılması üzerine, “Hayırlı uğurlu olsun. Adaylar olacak ve bütün adaylar kendi projelerini, hedeflerini meydanlarda anlatacaklar. Milletimiz herkesi dinleyecek, sonunda ülke için, millet için en doğru kararı verecektir. 24 Haziran’da söz de karar da milletin olacaktır” diye konuştu. Yıldırım ve Bahçeli, açıklamanın ardından birlikte fotoğraf çektirdi. Yıldırım, Bahçeli’yi uğurladıktan sonra YSK’nın bulunduğu Mithatpaşa Caddesi’nde güvenlik için oluşturulan bariyerler boyunca bekleyen ve kendisine sevgi gösterisinde bulunan vatandaşları selamladı.

Yazarlar