Siyaset Erdoğan: Kalbi ile putlara tamah edenler

Erdoğan: Kalbi ile putlara tamah edenler

13.04.2014 - 16:08 | Son Güncellenme:

"Kutlu Doğum Haftası" nedeniyle düzenlenen etkinlikte konuşan Başbakan Erdoğan, ''Dili ile yalnız sana kulluk ederiz deyip kalbi ile putlara, güce tamah edenler takdir edersiniz ki gerçek müminler değildir'' dedi. Erdoğan'dan dikkat çeken bir mesaj geldi: "Çıkar şebekelerinin kirli oyunları adına istismar edilen kardeşlerime tekrar hatırlatıyorum; bize Allah yeter" Başbakan'ın konuşması devam ederken kısa süreli elektrik arızası yaşandı. Salon bir süreliğine karanlığa büründü.

Erdoğan: Kalbi ile putlara tamah edenler

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte saat 14.00’de Üsküdar Kısıklı’daki konutundan ayrılarak Sinan Erdem Spor Salonu’nda Diyanet İşleri Başkanlığı’nca düzenlenen Kutlu Doğum Haftası programına katıldı.
Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan satırbaşları şöyle:

Haberin Devamı

-'Kalpte ne varsa, gözde, ayakta tüm bedende o vardır. Münafık odur ki kalbi başka yöne dili başka yöne bakar. Samimiyet kalbin ve gönlün aynı yöne bakmasıdır. Samimiyet kalpte olanın aldatmadan uzak şekilde dile, ele, eyleme yansımasıdır.

-Dili ile yalnız sana kulluk ederiz deyip kalbi ile putlara, güce tamah edenler takdir edersiniz ki gerçek müminler değildir. Dili ile milyonlarca kez de olsa ancak senden yardım dileriz diyen ama kalbi ile güç ve hırstan maddi olandan yardım bekleyenler hiç şüphesiz hem aldatan hem aldananlardır.

-Siyaset, eğer kalptekiyle dildekini samimiyet köprüsüyle birbirine bağlayabiliyorsa halka ve hakka hizmettir. Samimiyet köprüsü yıkılırsa, gönül ile dil arasındaki bağ kopar. Medya dedikoduyu değil kalpte olanı verebiliyorsa dürüst medyadır. İnsanın kalbi, toplumun kalbidir. O kalpteki iman silinmedikçe toplumlar da köklerinden kopuş yaşamazlar.'

Haberin Devamı

RÜYALARLA, FİLMLERLE İSTİSMAR ARACI YAPILAMAZ

-Allah Resulü istismar edilemez. Bütün müminlerin efendisi olan Hz. Muhammed Mustafa (SAV), dünyevi hırslar için, tamah için, iktidar ve güç arzusu için hiçbir şekilde, ne mesajlarıyla ne yaşantısıyla, ne de rüyalarda ve filmlerde istismar aracı yapılamaz.

-Çıkar şebekelerinin kirli oyunları adına istismar edilen kardeşlerime, işte onun için tekrar hatırlatıyorum; bize Allah yeter, bize Kur'an yeter, bize alemlere rahmet olarak gönderilmiş Hz. Nebi yeter. Sınırlar belliyken, helal ile haram dairesi belliyken; örgüt çıkarları adına sınırları aşmak, helal ve haram dairesinden çıkmak, iman ve samimiyet dairesini de terk etmektir. Açık açık ifade etmeliyim ki, din ne devletin ne siyasetin ne de arzularına yenik düşmüş hırslıların elinde elverişli bir imkan olarak görülemez. Tam tersine, görevi hakka ve halka hizmet etmek olan her kurum, her oluşum ve her şahsiyet, bu milletin milli ve manevi değerlerini görmek, gözetmek ve ona saygı duymak durumundadır" dedi.