Siyaset Erdoğan: Türk demokrasisi önemli bir kırılma noktasında

Erdoğan: Türk demokrasisi önemli bir kırılma noktasında

12.09.2010 - 14:46 | Son Güncellenme:

.

Erdoğan: Türk demokrasisi önemli bir kırılma noktasında

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, Türk demokrasisinin önemli bir kırılma noktasında olduğunu belirterek, "Gerçekten bu gün Türk demokrasisi, çok önemli bir günün içindeyiz. Ben ülkemiz demokrasisi için, özgürlükler için bu gün ki halk oylamasının çok önemli olduğuna inandığım kadar Türkiye’yi sıçratacak bir sınav olduğuna inanıyorum. Halkımızın katılım konusunda gösterdiği hassasiyete de şahsım adına da çok çok teşekkür ediyorum, sağolsunlar var olsunlar" dedi.

Haberin Devamı

EŞİ VE KIZIYLA GELDİ

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan oyunu, eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan’la birlikte Üsküdar Burhaniye Mahallesi’ndeki Burhaniye İlköğretim Okulu 1-C sınıfında kullandı. Saat 13.10’da okula gelen Erdoğan’a vatandaşlar alkışlarla destek verdi. "Türkiye seninle gurur duyuyor" diye slogan atan vatandaşlarla selamlaşan ve çocukları seven Erdoğan daha sonra 395 seçmenin oy kullanacağı 2130 numaralı sandığın bulunduğu sınıfa geldi.

Sandık Başkanı ve görevlileriyle tek tek tokalaşan Erdoğan daha sonra kimliğiyle birlikte seçmen bilgi kağıdını sandık görevlilerine verdi. "Evet" ve "Hayır" yazılı oy pusulası ve tercih mührüyle birlikte kabine giren Erdoğan oyunu kullandı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ardından eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan da oylarını kullandı.

Haberin Devamı

MÜSADE İSTEDİ

Oy kullanma işleminin tamamlanması sonrası basın mensuplarının ’bir mesajı olup olmadığını’ sorması üzerine Başbakan Erdoğan, "Buradasınız, sandık kurulu müsaade ederse görüş bildirim" dedikten sonra, sandık başkanı ve görevlilere dönerek, "Müsaade ediyor musunuz?" diye sordu. Onların da onaylaması üzerine Erdoğan şunları söyledi:

KIRILMA NOKTASINDAYIZ

"Herşeyden önce gerçekten bu gün Türk demokrasisi önemli bir kırılma noktasında. Gerçekten bu gün Türk demokrasisi çok önemli bir günün içindeyiz. Arafesindeyiz demiyorum. Şöyle birkaç saat içinde netice belli olacak. Hatta Güneydoğu Anadolu’nun bazı kırsal kesiminde sandıklar kapanmış. Şu aralarda neticeler gelmeye başladı. Bu gösteriyor ki katılım iyi ve hızlı bir şekilde de netice alınıyor. Süratle, öyle zannediyorum ki akşam neticeyi alabileceğiz. Ben ülkemiz demokrasisi için, özgürlükler için bu gün ki halk oylamasının çok önemli olduğuna inandığım kadar Türkiye’yi sıçratacak bir sınav olduğuna inanıyorum. Halkımızın katılım konusunda gösterdiği hassasiyete de şahsım adına da çok çok teşekkür ediyorum, sağolsunlar var olsunlar."

BOYKOT KARARI ANTİDEMOKRATİK

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bir gazetecinin "Güneydoğudaki boykot kararını" sorması üzerine de, "Sabahtan bu yana oran olarak bir şey söyleyemeyeceğim ama aldığım bilgiler, Hakkari dışında aslında gayet iyi bir katılım var. Hakkari’de de yine var. Bu noktada da başta valilerimiz, güvenlik güçlerimiz olmak üzere kendilerine çok teşekkür ediyorum. Çünkü bu konuda halkı rahatsız eden kesimleri iyi kontrol altına aldılar. Halkın sandığa gidişini rahatlattılar. Dolayısıyla onların o beklediği boykot, inşallah sandıklarda gözükmeyecek. Zaten biliyorsunuz, bundan önceki halk oylamasında da o bölgede belli oranda sandığa gitmeme vardı ki o insanların kendi insiyatifidir, bireysel tercihidir, onların hakkıdır. Ama dayatmayla olduğu zaman bu antidemokratiktir, demokratik değildir" diye yanıtladı.

Haberin Devamı

ÖLDÜK ÖLDÜK DİRİLDİK

Türkiye-Sırbistan arasında oynanan Dünya Basketbol Şampiyonası yarı final maçının sorulması üzerine de Başbakan Erdoğan şöyle dedi:

"Öldük öldük dirildik. Ama son 4.5 saniye herşeyi değiştirdi. Hatta evimde eşimle ’4.5 saniyede ne olur?’ dediği zaman? ’4,5 saniyede çok şey olur’ dedim. Hakikaten de 4.5 saniyede orada gördüğünüz, yani bir asist, arkasından Kerem’in sağolsun hemen o attığı iki sayı bizi finale taşıdı. Gerçekten bundan dolayı çok çok mutluyuz. Temenni ederiz ki bu akşam bayramlarımızdan biri de bu olur. Maça gideceğim, burada takip edeceğim. Finale kaldığımız için buradayım. Burada takip edeceğim. Akşam gerek Federasyon başkanımızla da görüştüm. Başta tabi Cumhurbaşkanımla bu başarıyı paylaştık. Kaptanımız Hidayet’i aradım, tebrik ettim. Onun şahsında bütün arkadaşları ve teknik kadroyu tebrik ettim. İnşallah da bu akşam maça katılacağım. Referandum sonçlarını İstanbul İl Başkanlığı’nda değerlendireceğim."

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan, oyunu kullanıp çıktıktan sonra gazeteciler bir süre daha sınıfta bekletildi. Erdoğan’ın çıkışında da vatandaşlar alkışlarla uğurladı.