Siyaset Erdoğan ve Bahçeli’den ortak seçim yorumu: FETÖ-PKK sandıkta organize olmuşlar

Erdoğan ve Bahçeli’den ortak seçim yorumu: FETÖ-PKK sandıkta organize olmuşlar

12.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin önceki gün Külliye’de yaptığı görüşmenin detaylarına Milliyet ulaştı.

Erdoğan ve Bahçeli’den ortak seçim yorumu: FETÖ-PKK sandıkta organize olmuşlar

Erdoğan ve Bahçeli’den ortak seçim yorumu: FETÖ-PKK sandıkta organize olmuşlar
Edinilen bilgilere göre; yarım saat süren görüşmede Erdoğan ve Bahçeli yerel seçim ve Suriye ekseninde dış politik gelişmeleri ele aldı. Yerel seçime ilişkin genel değerlendirme yapan liderler, Cumhur İttifakı’nın 24 Haziran’daki gücünü koruduğunu, bu seçimden de başarıyla çıktığı tespitinde bulundu. Liderlerin birbirlerine teşekkür ettiği zirvede CHP ve İYİ Parti’nin oluşturduğu ve HDP’nin de dışarıdan desteklediği Millet İttifakı eleştirildi.

Haberin Devamı

Zirvede, “Yaşananlar gösteriyor ki, FETÖ ve PKK terör örgütleri sandıkta organize olmuşlar. Özellikle büyükşehirlere dönük planlama yapılmış. Terör örgütlerinin de desteğini alarak usülsüz yollarla Cumhur İttifakı’nı yenilgiye uğratmayı hedeflemişler” tespiti yapıldı. Erdoğan ve Bahçeli’nin özellikle sandık yetkilileri başta olmak üzere seçim sisteminde görev alanların FETÖ ve PKK terör örgütleriyle irtibat ve iltisaklı olabilecekleri yönünde birbirlerini teyid eden ifadeler kullandığı zirvede, seçimin çok yönlü analiz edilmesinin zorunluluğunu dikkat çekti.

İstanbul’un iptali

Görüşmede, İstanbul’da seçimin iptaline ilişkin süreç de ele alındı. İstanbul’da bir dizi usulsüzlükler olduğunu dile getiren Erdoğan’ın, “Bir yığın usulsüzlük var. Kanuna aykırı sandık görevlendirmeleri, seçmen kaydırmaları söz konusu” ifadelerini kullandığı öğrenildi. TSK’da çalışanlar gibi sandık başında görevli olmaması gerekenlere ilişkin listenin de yer aldığı usulsüzlüklere ilişkin belgelerin yer aldığı dosyayı Bahçeli’ye ileten Erdoğan, YSK’nın kafalardaki soru işaretlerini ortadan kaldıracak bir karar vereceğine olan inancını dile getirdi.

Haberin Devamı

Bahçeli de ortaya çıkan tablonun İstanbul’daki seçimde şaibe iddialarını güçlendirdiğini belirterek, FETÖ başta olmak üzere farklı bağlantıların ortaya çıkarılması gerekliliğine dikkati çekti. Bahçeli, YSK’nın da, “İstanbul’da seçimin yenilenmesi dahil olmak üzere” kamuoyunu rahatlatacak, zihinlerde oluşan bulanıklığı giderek kargaşayı sonlandıracak bir karar verebileceğini ifade etti. Erdoğan, İçişleri Bakanlığı başta olmak üzere güvenlik birimlerinin konuya ilişkin çalışmalarını yürüttüğünü dile getirdi. Erdoğan ve Bahçeli, CHP’li büyükşehir belediye başkan adayı ve CHP yönetimini de İstanbul’daki seçime ilişkin yanlış algı oluşturmak istediğini belirterek eleştirdi.

Zirvede, Türkiye’de kaos ve kriz ortamı yaratılmak istendiği, buna fırsat vermeyecek yol haritasının izlenmesi konusunda görüş birliğine varıldı. Erdoğan, seçimin ardından Türkiye’nin ekonomik konuları ile dış politik gelişmelere odaklanacakları bilgisini verdi.

Haberin Devamı

Erdoğan ve Bahçeli’den ortak seçim yorumu: FETÖ-PKK sandıkta organize olmuşlar

Yerel yönetim sistemi

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın açıkladığı yeni ekonomik program da görüşmede gündeme geldi. Bahçeli, Türkiye’de kargaşa ve kaos yaşanması için yeni senaryoların devreye sokulma ihtimalini dile getirerek, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin tüm kurum ve kurallarıyla oturmasının önemine değindi. Seçim sonuçlarının sistemin meşrulaşmasını sağladığını belirten Bahçeli, özellikle büyükşehirlerde belediye başkanları ile belediye meclislerinin farklı partilerin elinde olmasının yaratacağı dengesizliğe dikkati çekti. Hizmetlerde aksamama olmaması için yerel yönetim seçiminin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne paralel olarak yeniden ele alınması gerektiğini vurgulayan Bahçeli, MHP’nin çalışma içinde olduğunu kaydetti. Görüşmede; Suriye ekseni, Türkiye’nin bölgedeki operasyonları ve dış politik gelişmeler de dar kapsamlı olarak ele alındı.