Siyaset ‘Erdoğan ve Büyükanıt çıkar işbirliği yaptı’

‘Erdoğan ve Büyükanıt çıkar işbirliği yaptı’

28.07.2010 - 00:27 | Son Güncellenme:

‘27 Nisan e-muhtırası AKP’nin tekrar iktidar olması için konuldu. Büyükanıt ile Erdoğan çıkar işbirliğini açıklasınlar, biz de öğrenelim’

‘Erdoğan ve Büyükanıt çıkar işbirliği yaptı’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2007 seçimlerinden 2 ay önce dönemin Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Dolmabahçe Sarayı’nda yaptıkları ve tarafların, “Bizimle mezara gidecek” diyerek içeriğini açıklamadıkları, sır görüşmeye sert eleştiriler yöneltti. Kılıçdaroğlu, “27 Nisan e-muhtırası AKP’nin tekrar iktidar olması için konuldu. Büyükanıt ile Erdoğan’ın çıkar işbirliği var, çıksınlar açıklasınlar, biz de öğrenelim” diye konuştu. Kılıçdaroğlu, Dubai Anlaşması’nı Başbakan’ın yakasına iliştireceğini belirterek, “Başbakan bu anlaşmadan dolayı Yüce Divan’a gidecektir” diye konuştu.Kılıçdaroğlu, dün NTV’nin canlı yayınında şu değerlendirmelerde bulundu:
OLAĞAN GÖRÜŞME DEĞİL: Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ile Başbakan Erdoğan’ın 25 Temmuz’da yaptığı görüşme sıradan, olağan bir görüşme değil. Gecenin geç saatinde yapılması, uzun sürmesi, ardından Başbakanın Adalet Bakanı’nı Ankara’ya çağırıp görüşmesi. Aslında bu siyasal davanın ortaya çıkardığı tablodur. Başbakan ‘bu davanın (Ergenekon) savcısıyım’ dedi ve dava otomatikman siyasallaştırıldı. Belki bir karar çıktı o kararı nasıl düzeltebiliriz diye perdenin gerisinde görüşüyorlar, bu yargıya müdahale değil midir? Adalet Bakanı’nı çağırmak ne demektir?
HOYRATÇA DAVRANIYORSUNUZ: Bir emekli general hakkında tutuklama kararı çıkıyor, ‘evet teslim olacağım’ diyor, siz havaalanında yakalıyorsunuz, hoyratça davranıyorsunuz ve gözaltına alıyorsunuz. Salıverildiğinde kaçmadı. Terörle mücadele eden generaller var, kaçmıyorlar. Yargıyı siyasallaştırırsanız sizi aşan kararlar çıkar.
ORDU YENİDEN DİZAYN EDİLİYOR: Benim bildiğim emekli generaller darbe yapamaz. Bir dönem yapmaya kalkmışsa hukuki önlemi alırsınız, ama siz her olayı getirip katarsanız çorbaya döndürürsünüz, içinden çıkılmaz noktaya taşırsınız. Çok sayıda dramatik olay çıktı, eminim ileride bu olayın filmleri yapılacak, romanları yazılacak.Benim gördüğüm kadarıyla ordu belli kesimler tarafından yeniden dizayn edilmek isteniyor.
KOMUTANLA KANKA OLUYORSUN: Ama bir komutan çıkıyor e-muhtırayı koyuyor internet sitesine ‘bunu ben yazdım’ diyor. Bu nedir, yasalara göre suç değil midir, suç. Ve siz bu komutanla kanka oluyorsunuz, bir yerde gizli görüşüyorsunuz. Ne Genelkurmay’ın ne devletin arşivinde bu görüşmeye ilişkin bir kayıt yok. İkisi de diyor ki ‘bizimle mezara gidecek’.
E-MUHTIRA AKP İKTİDARI İÇİN KONULDU: Hüseyin Çelik ‘görev yargının’ diyor. Görev yargının olur mu? Suç duyurusunda bulundu mu hükümet, elini tutan mı var? Başbakan çıksın ‘bu davanın da savcısıyım’ desin, diyemez. Çünkü o e-muhtıra AKP’nin tekrar iktidara gelmesi için, mağdur edebiyatı için konulmuştur oraya. Sayın Büyükanıt’la Sayın Erdoğan işbirliği yapmışlardır bu olayda. Çıksınlar söylesinler ‘biz işbirliği yapmadık’ desinler. İşinize gelince ‘davanın savcısı benim’ diyorsunuz, olay buraya gelince dut yemiş bülbül gibi oluyorsunuz. Sayın Başbakan konuşmalı.
Dolmabahçe’de ne konuştular, konuşmalı. Halkından gizli, kapalı kapılar ardında yapılan görüşmeler devletin arşivine yansımıyorsa orada çıkar işbirliği vardır. O çıkar işbirliği ikisinin arasındadır. Çıkar işbirliğini açıklasınlar, biz de öğrenelim.

Haberin Devamı

‘Evet’çi CHP’li başkan disipline
CHP Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Suha Okay, Başbakan’ın Bingöl mitingine katılarak referandumda “evet” oyu kullanacağını açıklayan Bingöl’ün CHP’li Yedisu Belediye Başkanı Mehmet Memioğlu’nun disipline sevk edildiğini açıkladı.