Siyaset Erdoğan: Yetki sende asarsın kesersin

Erdoğan: Yetki sende asarsın kesersin

23.04.2010 - 17:32 | Son Güncellenme:

Başbakan Erdoğan, Başbakanlıkta 23 Nisan nedeniyle çocuklarla bir araya geldi. Erdoğan, "Ben çok yoruldum bu nedenle başbakanlığı sevgili başbakanımıza bırakıyorum" diyerek, yerini Elgin Koçubaba’ya bıraktı. Çok heycanlanan Elgin Koçubaba ise Başbakan Erdoğan’a döndü ve ‘Ben konuşmama başlayayım mı’ diye sordu. Başbakan Erdoğan ‘Yetki senin. Asarsın kesersin. Her şey sende’ dedi....

Erdoğan: Yetki sende asarsın kesersin

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 23 Nisan nedeniyle koltuğunu 4. Sınıf öğrencisi Elgin Koçubaba’ya bıraktı. ‘Ben çok yoruldum, koltuğumu başbakana bırakıyorum’ derken, küçük başbakana ‘Artık yetki sende. İster asarsın, ister kesersin’ şeklinde ilginç bir nasihatta bulundu. Başkanlık sistemi sorulan küçük başbakan bu konuda Erdoğan ile aynı görüşte olmadığını söyledi.

Haberin Devamı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, koltuğunu 23 Nisan nedeniyle, Orhan Cemal İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi Elgin Koçubaba’ya bıraktı. Çocuklara etnik kökene saygı duyulması gerektiği ancak tek vatan tek millet anlayışıyla yapılması gerektiğini söylerken, çocuklara siyasal ve ekonomik konularda durum değerlendirmesi yaptı. konuşmasının ardından, ‘Ben çok yoruldum, koltuğumu başbakana bırakıyorum’ diyerek sözü, Elgin’e bıraktı. Küçük başbakanın, Erdoğan’a konuşmaya başlamak için izin istemesi üzerine, ‘Artık yetki sende, ister asarsın. İster kesersin’ diye nasihat verdi.

“BAŞKANLIK SİSTEMİ KONUSUNDA BAŞBAKANA KATILMIYORUM”

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Elgin Koçubaba, devlet başkanlığı konusunda Başbakan Erdoğan’a katılmadığını olağan sistemin başkanlık sistemine göre daha iyi olduğunu söyledi. Koçubaba, ‘Bu konuda sayın Başbakan’a katılmıyorum. Başkanlık sisteminin gelmesini istemiyorum. Ulu önder Atatürk ülkemiz için Cumhuriyet’i uygun gördü. Ülkemiz için en iyisinin Cumhuriyet olduğunu düşünüyorum’ yanıtını verdi. Başbakan Erdoğan, Koçubaba’nın bu sözleri üzerine, küçük başbakana bir süre başkanlık sistemini anlattı.

Haberin Devamı

YENİ BAŞBAKANA BARIŞ GÜVERCİNİ

Programın sonunda, Başbakan geçtiğimiz haftalarda Türkiye’ye gelen Almanya Başbakanı Angela Merkel aracılığıyla bir Türk kızı olan Lara tarafından Başbakan Erdoğan’a barış güvercini figürü gönderilmişti. Erdoğan bu kuşu, küçük başbakana verdi.