Siyaset Erdoğan’dan ‘bürokrat’ açıklamasına suç duyurusu

Erdoğan’dan ‘bürokrat’ açıklamasına suç duyurusu

19.10.2021 - 07:01 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bürokratlara yönelik açıklaması hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Erdoğan’dan ‘bürokrat’ açıklamasına suç duyurusu

 

ASLIHAN ALTAY KARATAŞ Ankara - Kılıçdaroğlu’nun sosyal medya hesabından 16 Ekim’de “Bu ülkenin bürokratlarına sesleniyorum; halkımızı da şahit olmaya davet ediyorum” mesajıyla paylaştığı videodaki sözleri yargıya taşındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, avukatı Hüseyin Aydın aracılığıyla, Kılıçdaroğlu’nun söz konusu açıklaması hakkında “Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan

Haberin Devamı

dün öğleden sonra suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi. Dilekçede, Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarında Cumhurbaşkanına yönelik hakaret içeren sözlere dikkat çekilirken, bu açıklamanın sosyal medya üzerinden paylaşılması nedeniyle “yasama sorumsuzluğu” kapsamında olmadığının altı çizildi.

Oktay: Hodri meydan

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Kılıçdaroğlu’nun bürokratlar hakkındaki açıklamasına tepki göstererek, “Buradan, vesayet ve paralel yapı algısı oluşturmaya çalışarak vatandaşlarımızın ve çalışanlarımızın her kesimini tehdit eden ve şaibe altında bırakanlar hakkında suç duyurusunda bulunuyorum. Bu paralel yapılara hesap sorulmalıdır” dedi.