Siyaset Erdoğan'dan 'Kavala' tepkisi: Gezi olaylarının koordinatörüydü

Erdoğan'dan 'Kavala' tepkisi: Gezi olaylarının koordinatörüydü

28.04.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Dolmabahçe Sarayı’nda STK temsilcileri ile bir araya geldiği iftar programında açıklamalarda bulundu. Gezi davasında Osman Kavala’ya mahkemenin verdiği ağırlaştırılmış müebbet kararına ilişkin konuşan Erdoğan, 'En son malum bir zatla ilgili verilen karar bazı çevreleri çok rahatsız etti. Peki kimdi bu adam? Bu adam Türkiye’nin Soros’uydu. Bu adam Gezi olaylarının perde arkası koordinatörüydü.' dedi.

Erdoğandan Kavala tepkisi: Gezi olaylarının koordinatörüydü

Erdoğan, “Büyük bir siyasi ekonomik bunalımın ardından gelen 3 Kasım 2002 seçimleriyle adeta bir Anadolu ihtilali başlattık. Ülkemizin önünde yepyeni bir dönemin kapılarını açan 3 Kasım seçimleriyle birlikte Türkiye milletimizin tamamı için daha fazla demokrasi, hukuk, adalet, ekonomik kalkınma manasına gelen kutlu bir yola girmiştir”dedi.

Haberin Devamı

‘Türkiye’nin Soros’uydu’

Gezi davasında Osman Kavala’ya mahkemenin verdiği ağırlaştırılmış müebbet kararına ilişkin konuşan Erdoğan, “En son malum bir zatla ilgili verilen karar bazı çevreleri çok rahatsız etti. Peki kimdi bu adam? Bu adam Türkiye’nin Soros’uydu. Bu adam Gezi olaylarının perde arkası koordinatörüydü. Yargımız onunla ilgili nihai kararını verdi. Bu karar belirli çevreleri rahatsız etti. Kusura bakmasınlar bu ülkede hukuk var, yargı var. Şimdi birçok yerden arayanlar var. Yurtdışına gittiğimiz zamanlarda da bize bazı telkinlerde bulunanlar oldu. Biz de onlara kusura bakmayın dedik. Bizim ülkemiz hukuk devleti dedik. Siz Avrupa’nın değişik ülkelerinde hukuk devleti olduğunuzu iddia ederek terör örgütünün sokaklarınızda boy göstermesine evet diyorsunuz. PKK, kendi paçavralarıyla caddelerinde boy gösteriyor, herhangi bir şey söylemiyorsunuz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dolmabahçe Camisi, o camide bira kutularıyla caminin içinde o oturan müptezeller, camiden buradaki makamımıza kadar kanallar açmak suretiyle, geldiler, ondan sonra gezicilerle beraber Taksim Meydanı’na yürüdüler. Onları özgürlükçü olarak savundular. Bu nasıl bir özgürlükçülük ki, bütün orada devlete ait otobüsleri yakıp yıkmaktan tutun da benim vatandaşlarımın dükkanlarına varıncaya kadar onları yakıp yıktılar” ifadelerini kullandı.

‘İkiyüzlülük’

Pençe-Kilit Operasyonu’na değinen Erdoğan, “Kuzey Irak’ta şu anda 5 şehidimiz var ama 60 civarında teröristi öldürdük. Parlamentonun içinde ana muhalefetin sesi çıkmadı. Parti müsveddesi olan grup ise nasıl yaparlar, nasıl oralara giderler gibi ifadelerle önümüzü kesmeye çalışıyorlar. Ne derseniz deyin, nerede terörist olursa oraya benim komandom girecektir ve girdi. Artık bu işlerden taviz yok” dedi.

Erdoğan, şöyle devam etti: “Millet adına karar veren bağımsız ve tarafsız mahkemelerimizin darbecileri hak ettikleri cezalara çarptırması demokrasimiz adına büyük bir başarıdır. Vesayet dönemlerinde darbecileri alkışlayan yargıdan, bugün onlardan hesap soran bir yargıyla gelmemiz bir kazanımdır. 15 Temmuz ihanetinin hesabını hukuk önünde soran yargımız adını tarihe altın harflerle yazdırmıştır. Gezi olaylarıyla ilgili kararla yargımız sadece vicdanları rahatlamakla kalmamış, benzer niyetleri taşıyanlara hukuk ve adalet dersi vermiştir. Yargı bağımsızlığından hukuktan, adaletten, meclis iradesinde bahsedenlerin mahkememizi hedef alması ikiyüzlülüktür, nobranlıktır.”