Siyaset Erdoğan’dan Macron’a tepki: Saygısızlıktan öte açık bir provokasyon

Erdoğan’dan Macron’a tepki: Saygısızlıktan öte açık bir provokasyon

07.10.2020 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un İslamiyet’le ilgili sözlerini, “Saygısızlıktan öte açık bir provokasyon, hadsizlik ve edepsizlik” olarak değerlendirdi.

Erdoğan’dan Macron’a tepki: Saygısızlıktan öte açık bir provokasyon

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde, ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası Programı’na katılan Erdoğan, özetle şunları söyledi: 

Haberin Devamı

PRANGADAN KURTULDUK: Ayasofya kararıyla Türkiye, iradesine vurulan bir prangadan daha kurtulmuştur. Ayasofya’nın hemen ardından açılışını yaptığımız Sümela Manastırı ise Türkiye’nin dini özgürlüklerle ilgili hiçbir kompleksinin olmadığını dost, düşman herkese göstermiştir. 

SEN KİMSİN Kİ?: Müslümanlara saldırmak, Avrupalı siyasetçilerin başarısızlıklarını perdelemek için kullandıkları en önemli araçlardan biri haline gelmiştir... Bu kervana katılan son isim Macron olmuştur. Macron’un Müslümanların yoğunlukta olduğu bir şehirde yaptığı ‘İslam krizde’ açıklaması saygısızlıktan öte açık bir provokasyondur... Fransız Devlet Başkanı olarak İslam’ın yapılandırılmasından bahsetmesi hadsizliktir, edepsizliktir. Bizim ağzımızdan bugüne kadar Hristiyanlığın, Museviliğin yapılandırılması diye bir şey duydunuz mu? Sen kimsin ki İslam’ın yapılandırılması diye bir ifadeyi ağzına alıyorsun?

Haberin Devamı

DİNSİZ DİNDARLIK DAYATMASI: Avrupa İslamı, Fransa İslamı, konsüler İslam gibi kavramlarla Müslümanlara dinsiz bir dindarlık dayatılmak isteniyor. Yarım asırdır Fransız toplumu içinde yaşayan Müslümanların ayrılıkçı olarak damgalanması, çok büyük çatışmaların kapısını aralayacaktır. Onlarca insanını ırkçı teröre kurban vermiş bir ülke olarak bu tür provokasyonlara sessiz kalamayız. Dinimize ve inancımıza yönelik hürmetsizliği asla sineye çekemeyiz... Macron’un özellikle cahili olduğu meselelerde konuşurken çok daha fazla dikkat etmesi gerekiyor. Bunu kendisine defaatle söyledim. Kendisinden artık sömürge valisi gibi davranmak yerine, sorumlu bir devlet adamı gibi hareket etmesini bekliyoruz.