Siyaset Ergenekon belgeleri 7 yıl kasada saklandı

Ergenekon belgeleri 7 yıl kasada saklandı

07.08.2008 - 00:35 | Son Güncellenme:

Ergenekon’un izleri 2001 yılına ait. Ümit Oğuztan’ın 2001 yılında ev ve işyerinde ele geçirilen belgeler arasında, “Ergenekon içerikli sarı renkli klasör”, “Suikastler içerikli sarı renkli klasör” ve “TCK istihbarat birimleri içerikli sarı renkli klasör” de bulunuyordu

Ergenekon belgeleri 7 yıl kasada saklandı

Ergenekon iddianamesinin çatısını oluşturan, Tuncay Güney ve Ümit Oğuztan’ın 2001 yılında ev ve işyerinde ele geçirilen belgelerin yedi yıldır devletin kasalarında saklı olduğu ortaya çıktı.
1. Ağır Ceza Mahkemesi’nin, otomobil sahteciliğinden yargılanan Güney ve Oğuztan’ın evinde ve işyerinde yapılan aramalarda ele geçirilen, “Ergenekon”, “Suikastler” başlıklı dosyalardan, Susurluk dosyalarına kadar çok sayıda belgeyi ‘evrak’ olarak değerlendirdiği anlaşıldı. Mahkeme, 4 Temmuz 2003 tarihli kararında, Oğuztan’a ait olan eşyaları avukatının talebi üzerine iade edilmesine, Güney’e ait eşyaların mahkeme kasasında tutulmasına karar verdi.
2002/64 sıra numaralı tutanakla Oğuztan’ın ev ve iş yerinde yapılan aramalarda ele geçen belgeler arasında, “Ergenekon içerikli sarı renkli klasör”, “Suikastler içerikli sarı renkli klasör” ve “TCK istihbarat birimleri içerikli sarı renkli klasör“ mahkemenın kayıtlara ‘evrak’ olarak geçti.
1. Ağır Ceza Mahkemesi, Tuncay Güney’e ait olan bu belgelerin de mahkeme kasasında bulundurulmasına karar verdi. Güney’e ait ev ve işyerinde yapılan aramalarda ele geçirilenler, mahkeme tutanağında 12 parça olarak sıralandı. Bunların arasında çeşitli fotoğraflar ve yabancı çekler de bulunmakta. Güney’in 2001 yılında kasete alınan ifadelerine ait dökümler ise Organize Suçlar Şube Müdürlüğü, İstihbarat Şube Müdürlüğü, DGM Başsavcılığı’nın arşivinde yer alıyor.

Haberin Devamı

Ergenekon belgeleri 7 yıl kasada saklandı