Siyaset ‘Ermenistan metinde operasyona kalkıştı’

‘Ermenistan metinde operasyona kalkıştı’

21.01.2010 - 02:21 | Son Güncellenme:

Anayasa Mahkemesi’nin Türkiye ile imzalanan protokolleri onaylarken ‘soykırım’ önşartı koymasını değerlendiren Başbakan Erdoğan, “Asla kabul edilemeyecek bir yaklaşım. Düzeltilmedikten sonra süreç zedelenmiş olur” dedi

‘Ermenistan metinde operasyona kalkıştı’

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ermenistan Anayasa Mahkemesi’nin Türkiye ile imzalanan protokolleri onaylarken ‘soykırım’ önşartı koymasıyla ilgili olarak “Ermenistan, metnin üzerinde operasyona kalkıştı” dedi.
İslam Konferansı Teşkilatı Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu ile ortak basın toplantısı düzenleyen Erdoğan, Ermenistan’ın tavrıyla ilgili bir soru üzerine şöyle konuştu:
“Ermenistan Anayasa Mahkemesi’nin, verdiği kararın gerekçesinde temel ilke olarak asla kabul edilemeyecek bir yaklaşım tarzı var. Biz bu metni hemen parlamentomuza gönderdik, herhangi bir kurumu aracı olarak sokmadık. Cümleler arasında operasyon da yapmadık. Aynen gönderdik ve biz orada samimiyet gösterdik. Şu anda Ermenistan, metnin üzerinde operasyon yapmaya kalkıştı. Bunun tabii düzeltilmesi lazım, bu düzeltilmedikten sonra süreç zedelenmiş olur. Kaldı ki Ermenistan-Azerbaycan arasındaki ilişkiyi bu işin dışında tutmak gibi bir lüksümüz de yok.”

Kuran ayetinden alıntı
Erdoğan, “Türkiye’nin, Arap halkına karşı değişen olumlu tavrının, AB’ye üyelik durumunda değişip değişmeyeceği” yönündeki bir soru üzerine, “Bizim bir değişmez ilkemiz var: (Kuran’dan Hûd Suresi’nden alıntı yaparak) Emrolunduğu gibi dosdoğru olacaksınız...
Biz Ortadoğu’daki tavrımızı, bir defa kendi değerlerimizden gelen insani bir tavır olarak ortaya koyduk. Bu tavrımızı biz Gürcistan’da da ortaya koyduk, dünyanın bir başka yerinde olsa aynı tavrı yine koyarız. AB bunu asla değiştirmez. Biz AB’yi Hıristiyan kulübü olarak değil, siyasi kulüp olarak görüyoruz. 50 yıldır AB kapısında bekletilen başka bir ülke olmamıştır. AB burada adil davranmamıştır” diye konuştu.

Haberin Devamı

HÛD SURESİ
Başbakan Erdoğan’ın konuşmasında alıntı yaparak kullandığı Hûd Suresi’nin 111, 112 ve 113’üncü ayetleri şöyle:
111. Şüphesiz Rabbin onların her birine, yaptıklarının karşılığını tastamam verecektir. Şüphesiz Rabbin onların yaptıklarından hakkıyla haberdardır.
112. Öyle ise emrolunduğun gibi dosdoğru ol. Beraberindeki tövbe edenler de dosdoğru olsunlar. Hak ve adalet ölçülerini aşmayın. Şüphesiz O yaptıklarınızı hakkıyla görür.
113. Zulmedenlere meyletmeyin. Yoksa size ateş dokunur. Sizin Allah’tan başka dostlarınız yoktur. Sonra size yardım da edilmez.