Siyaset Esad Ailesi'nin Bodrum tatili kısa sürdü

Esad Ailesi'nin Bodrum tatili kısa sürdü

07.08.2008 - 14:15 | Son Güncellenme:

SURİYE Devlet Başkanı Esad, Gökova'da üç günlük mavi tura çıkması beklenirken bugün Bodrum'dan ayrılıp ülkesine döndü Yeni

Esad Ailesinin Bodrum tatili kısa sürdü

SURİYE Devlet Başkanı Beşar Esad ve ailesinin Bodrum tatili, planlanandan kısa sürdü. Gökova'da mavi tura çıkması beklenen Esad, dün yaptığı bir günlük yat turunun ardından bugün Bodrum'dan ayrılıp ülkesine döndü.

Haberin Devamı

Muğla'nın Bodrum İlçesi Torba'daki Rixos Otel'e geçen salı günü eşi Esma Esad ve çocuklarıyla birlikte gelen Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Bodrum Milas Havalimanı'nda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından karşılanmıştı. Rixos Otel'de Esad ve Erdoğan başbaşa yemek yemiş, uzun süren bir görüşme yapmıştı.

Esad Ailesi, dün de Rixos Otel'in iskelesinden işadamı Sinan Özer'in geçen yıl denize indirdiği 50 metre uzunluğunda, 10 metre genişliğinde, üç direkli çelik gövdeli gulet tipi ‘Galileo’ adlı yatla denize açıldı. Yata denize açılmadan önce Rixos Otel aşçıları iki saat boyunca kasa ve özel dondurucularla çoğu balık, ıstakoz, kalamar, meyve ve sebzeden oluşan yiyecek stoğu yaptı. Bu sırada Rixos Otel'in etrafında otel içinde Esad'ın özel korumaları geniş güvenlik önlemleri aldı. Esad'ın kaldığı konutun yakınlarına, yabancı turistler ve otel personeli dahi kimse yaklaştırılmadı. Yata iki sahil güvenlik botu da güvenlik sağladı.

Haberin Devamı

Rixos Otel'in paravanlarla gizlenen ahşap iskelesinden eşi Esma Esad, çocukları, danışmanları, akrabaları ve korumalarıyla birlikte iki ayrı zodyak botla 100 metre açıktaki ‘Galileo’ yatına giden Esad'ın lacivert şort, spor ayakkabı ve beşaz tişort giydiği, neşeli ve keyifli olduğu görüldü. Esad'ın bulunduğu yat bir saatlik seyahatten sonra Göltürkbükü Beldesi'nin Kesireburnu Koyu'nda demirledi. Esad'ın bulunduğu yatın çevresine güvenlik ekipleri kimseyi yaklaştırmadı.

Eşi Esma Esad çocuklarla teknede ilgilenirken Beşar Esad'ın bol bol yüzdükten sonra teknenin üzerinde yaklaşık iki saat güneşlenip portakal suyu içtiği gözlendi. Esad eşi ve çocuklarıyla birlikte yanında getirtiği fotoğrafçıya bol bol fotoğraf çektirdi. Esad güneşlenirken, eşi Esma ve çocuklarıyla da şakalaştı. Yata yapılan yükleme nedeniyle Esad'ın üç günlük Gökova turuna çıkması beklenirken, sürpriz bir şekilde yat dün akşam saatlerinde Rixos Otel'e döndü.

TATİLİ KISA SÜRDÜ

Bu sabah da Rixos Otel'den Esad Ailesi yine yoğun güvenlik önlemleri altında ayrıldı.

Haberin Devamı

Esad'ın dün Göltürkbükü Beldesi'ndeki Kesireburnu Koyu'nda denize girerken görüntülenmesinden Suriyeli güvenlik görevlilerinin rahatsız olduğu kaydedildi. Havalimanında Muğla Valisi Ahmet Altıparmak ve Bodrum Kaymakamı Abdullah Kalkan tarafından karşılanan Esad'ın gelişi sırasında VIP bölümü önünde Suriyeli güvenlik görevlileri ve polisler sayıları 10'a varan basın mensubu arasında arbede çıktı. Polisler ve aralarında bir kadın danışmanın da bulunduğu Suriyeli güvenlik görevlileri gazetecilerin fotoğraf makinelerini ve kameralarını almak istedi.

Beşar Esad ve eşi Esma Esad saat 11.45'te özel uçakla havalimanından ayrılarak ülkesine döndü.

Bodrum Kaymakamı Abdullah Kalkan, “Biz hazırlığımızı basın mensuplarının Esad'ın gelişinde olduğu gibi belirli bir bölümden görüntü alıp fotoğraf çekmesine göre yapmıştık. Ancak son iki dakika içinde Suriyeli yetkililer ve Valilik, basında çıkan bazı fotoğraflar nedeniyle kriz yaşandığını bu nedenle fotoğraf makinelerinin alınıp filmlerin silinmesi talimatını verdi. Yaşanan sıkıntıdan dolayı özür dileriz” dedi.