Siyaset Esnaf, turist duasına çıktı

Esnaf, turist duasına çıktı

22.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yüksek yargıda değişikliği öngören düzenlemeyi eleştiren Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin dünyada kötü bir imajının bulunduğunu vurguladı. Kılıçdaroğlu, “Türkiye, çağdaş görünmüyor, dikta yönetimi var, turist niye gidelim diyor” dedi...

Esnaf, turist duasına çıktı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün partisinin grup toplantısında şunları kaydetti:

İNGİLTERE İLE KAVGA ETMEDİK: Turist niye gelmiyor? Tarih, deniz, kum var. Turizm sektörünün bileşenleri şu cümleyi kullanıyor: Temel neden, Türkiye’nin dünyada bozulan imajı. Türkiye, çağdaş görünmüyor, dikta yönetimi var, niye gidelim diyorlar. Türkiye öyle bir algı yaratmış, ki bu algı doğrudur, insan hakkı ihlalleri var, masum insanlar hapse atılıyor. Bir profesör, bir gazeteci, Ahmet Nesin hapse atıldı. Niçin? Terör örgütüne yardım ve yataklık...

BİR ELİ YAĞDA, BİR ELİ BALDA : Cumhuriyet tarihinde ilk kez esnaf, turist duasına çıktı. Seni bu noktaya getiren, bu siyaset anlayışına senin de dur demen, yeter demen lazım. Bu yanlış dış politika doğrudan sokaktaki vatandaşı vurdu. Ankara’daki beyler rahat, bir elleri yağda, bir elleri balda. Çocuklarının işleri var, gemiler onlarda, han hamam onlarda.

İSRAİL DÖLÜ DİYENLER: Bugün gazetelerde haberler var, İsrail ile barışacağız. Bunlar değil miydi, kızdığı zaman ‘İsrail dölü’ diyenler bunlar değil miydi? 2 Ocak 2016, dönemin Başbakanı şunu söylüyor: İsrail’e muhtacız. Ne oldu da Türkiye İsrail’e muhtaç hale geldi. Bu ülkeyi yönetenler kimlerdi? Şu andaki hükümet Türkiye’nin çıkarlarını çok rahatlıkla kendi geleceği için pazarlayabilecek durumdadır.

CUMHURBAŞKANI KİMDİ?: Geçen gün bir gazete ‘14 ile silah gömüldü’ diye başlık atmış.. 14 ile silah gömülürken bu ülkede yönetici, vali, kaymakam, emniyet müdürü, bakan, başbakan, cumhurbaşkanı kimdi? Terör örgütüyle masaya oturan kim? Binali Yıldırım, ‘bazı belediyeler terör örgütlerine lojistik destek yapıyorlardı’ diyor. Yaparlarken iktidarda kim vardı, yeni mi haberin oldu?

SENİ BAŞKAN YAPMAYACAĞIZ: Birisinin derdi hiç değişmiyor. ‘İlla ben başkan olacağım. Beni başkan yaptırın.’ Kardeşim seni başkan yapmayacağız.

AYNI AKIBET: Adalet sisteminin dibine dinamit koymaya kalkıyorlar. Danıştay’ı, Yargıtay’ı ve YSK’yı sıfırlıyorlar. Ancak ve ancak darbe dönemlerinde yapılan bir operasyondur bu. 12 Eylül darbecilerinin dahi aklına gelmemiştir, Hitler’in, Mussolini’nin, Pinochet’nin yaptığı bir yöntemdir. Tarihe baksınlar, Hitler, Pinochet, Mussolini nerede? Aynı akıbete uğrayacaklar, aynı yere gidecekler, tarihin çöp sepetine gidecekler.

YARGININ ÖNÜNE ÇIKACAKSIN: 17/25 Aralık olayları nedeniyle... Malı götürdüler, paraları sıfırladılar ya, haram yediler ya bu haramzadeler yargıyı değiştirerek ileride kendileri için güvenceli alan yaratmak istiyorlar. Ne kadar uğraşırsan uğraş yargının önüne bir gün inşallah çıkacaksın ve bu millete hesap vereceksin.

AÇIK ÇEK VERİYORUZ AMA: CHP olarak destek veriyoruz. Gelin kardeşim, anayasadan başlayarak yargının bağımsız ve tarafsız olması için elimizden gelen her türlü katkıyı verelim, hukuk içinde düzeltelim. Açık çek veriyoruz ama ‘hayır, intikam alacağız, talimat alan bir yargı istiyoruz’ diyorlar.

YARGITAY BAŞKANI CİRİT’E YÜKLENDİ:

Liseli kadar yüreğin yok

NEDEN ÇAY TOPLAMAYA GİTTİN?: Yargı için yeni bir paket geldi, anayasaya aykırı. Biliyorlar anayasaya aykırı olduğunu ama “nasıl olsa Anayasa Mahkemesi kararları geriye yürümez, biz değişikliği yaparız, yeni hakimleri tayin ederiz, Mahkeme iptal etse de birşey olmaz” diyorlar. Ne diyordu çay toplayan vatandaş, Yargıtay Başkanı, ‘adalete güven yüzde 30’a indi’. Adalete güven yüzde 30’a indiyse, sen neden çay toplamaya gittin, neden bu düzenlemeye isyan etmiyorsun sen? Bir liseli öğrenci kadar yüreğin yok senin.

TARİHİ GÖREVİNİZ: Dünya ‘Türkiye’de bir dikta yönetimi var’ diyor. Yargı, yürütme organının arka bahçesine dönüştürülmek isteniyor. Anayasa Mahkemesi’ne taşıyacağız, Anayasa Mahkemesi üyelerine seslenmek istiyorum: Sizin için de bir kanun gelebilir. Eğer hukuka karşı yapılan hilenin arkasında durursanız o hile bir gün sizi de vurur. Bu ülkeyi seviyorsanız, bu yasaya ivedilikle karşı çıkacaksınız. Bu sizin tarihi görevinizdir.