Siyaset Fahrettin Altun'dan İsveçli Bakana PKK yanıtı

Fahrettin Altun'dan İsveçli Bakana PKK yanıtı

20.05.2022 - 14:58 | Son Güncellenme:

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Terör örgütü PKK'yı desteklemeye devam ediyorsunuz, İsveç, PKK'yı gerçekten terörist bir oluşum olarak görüyorsa gereğini yapmalıdır" dedi.

Fahrettin Altundan İsveçli Bakana PKK yanıtı

İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde'nin, ülkesinin PKK'yı Türkiye'den sonra terör örgütü listesine alan ilk ülke olduğunu ve bu duruşun değişmediğine yönelik açıklamasına İletişim Başkanı Fahrettin Altun'dan tepki geldi.

Haberin Devamı

İsveç'in, PKK'nın devam eden propagandalarını durdurmak için hiçbir çaba göstermediğini belirten Altun, şunları kaydetti; "İsveç, Türkiye'ye karşı PKK'nın Suriye bileşeni olan YPG ile dayanışmasını dile getirdi ve finansman teklif etti.

Terör örgütü PKK'yı desteklemeye devam ediyorsunuz, İsveç, PKK'yı gerçekten terörist bir oluşum olarak görüyorsa gereğini yapmalıdır."

Altun, İsveç'in, Türkiye'de intihar saldırıları başta olmak üzere birçok saldırı gerçekleştiren teröristlere silah verdiğini belirterek, "Yetmiyormuş gibi İsveç, DEAŞ başta olmak üzere terör örgütleriyle mücadele için Suriye'ye muharip güç gönderen ilk NATO müttefiki olan Türkiye'ye karşı PKK'nın Suriye kolu YPG ile dayanışma mesajları verip, bu örgüte para vermiştir. Dürüstlük en iyi politikadır. Gözümüzün içine baka baka yalan söylüyorsunuz. Terör örgütü PKK'yı desteklemeyi sürdürüyorsunuz. İsveç PKK'yı gerçekten terör örgütü olarak görüyorsa gereğini yapmak zorundadır." ifadesine yer verdi.