Siyaset ‘Faizi savunanla beraber olamam’

‘Faizi savunanla beraber olamam’

18.11.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

‘Faiz sebep, enflasyon sonuç’ tezini tekrarlayan Erdoğan, “Hâlâ kalkıp da bu yolda, bu mücadelede beraber yürüdüğümüz arkadaşlarımızdan faizi savunanlar, kusura bakmasınlar. Bu yolda ben, faizi savunanla beraber olamam, olmam” dedi

‘Faizi savunanla beraber olamam’

ANKARA Milliyet - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Biz faiz belasını bu milletin sırtından kaldıracağız. Bu yolda ben faizi savunanla beraber olmam” diye konuştu. AK Parti Grup Toplantısı’ndaki konuşmasının başında, hayatını kaybeden yazar Sezai Karakoç için taziye dileklerinde bulunan Erdoğan, Karakoç’un Mona Roza şiirini okuduktan sonra salonda Fatiha suresi okundu. Erdoğan, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

İYİ DURUMDAYIZ: Türkiye, siyasi ve ekonomik olarak tarihinin en kritik kavşaklarından birine ulaşmıştır. Bir yanda büyük ve güçlü Türkiye’ye giden yol; diğer tarafta eski Türkiye’ye dönen yol... Siz bakmayın herkesin kuyruğu dik tutmaya çalıştığına. Gelişmiş ülkeler, 2. Dünya Savaşı sonrasının en büyük ekonomik buhranının eşiğinde. Biz bu vahim küresel tablo içinde üretimimiz, ihracatımız, istihdamımızla hamdolsun iyi yerde duruyoruz... Kamu işçilerine ve memurlarına verdiğimiz yüksek oranlı zamlarla çalışanlarımızı enflasyona ezdirmemek için gereken çabayı gösteriyoruz. Asgari ücreti de benzer bir anlayışla tespit ederek dar gelirlilerin üzerindeki yükü hafifleteceğiz.

FAİZE MİLLETİMİZİ EZDİRMEYİZ: Enflasyon, yüksek faiz nedir bilmeyen ülkelerin çift haneli fiyat artışları ve bozulan dengeler karşısında şaşkına döndüğü bir dönemde elbette bizim bunun tamamen dışında kalmamız mümkün değildir. Diğer ülkeler giderek daha çok sıkıntıya girerken, biz önümüzdeki yıldan itibaren ferahlamaya başlayacağız. Açık net söylüyorum: Faiz sebeptir, enflasyon neticedir. Bunu farklı yere çevirme gayretine girenlere diyorum ki boşuna uğraşmayın. Biz faiz belasını bu milletin sırtından kaldıracağız. Biz faize kesinlikle milletimizi ezdirmeyiz... Hâlâ kalkıp da bu mücadelede beraber yürüdüğümüz arkadaşlarımızdan faizi savunanlar kusura bakmasınlar bu yolda ben faizi savunanla beraber olmam. Bunu bir defa bileceğiz. Amerika’da, Batı’da, İsrail’de faiz aşağılara çekilmişken bizim arkadaşlarımıza ne oluyor ki onlar faizi savunuyor? Ben bu görevde olduğum sürece faizle ve enflasyonla mücadelemi sürdüreceğim. Bu konuda nas ortada. Nas ortada olduğuna göre sana bana ne oluyor?

Haberin Devamı

YOK ÖYLE 25 KURUŞA SİMİT: Biz iş adamlarımıza diyoruz ki, ‘Hani sen düşük faizle kredi istiyordun. Hadi gel al. Niye almıyorsun?’ Ben bu iş adamlarını da anlamıyorum. Sonra bir araya geliyorlar TÜSİAD’ı vesairesi yüksek faizden bahsediyorlar. Ya siz nasıl insansınız?.. Türkiye’nin en büyük iş adamlarıymış. Ondan sonra da bize sallıyorlar. İstediğiniz kadar sallayın, tutmaz. TÜSİAD’ı şusu busu; dürüst olacaksınız. Sıkıştığınız zaman hemen kapıyı çalacaksınız, işi yoluna koyduktan sonra da kalkıp iktidara sallayacaksınız. Yok öyle 25 kuruşa simit.

Haberin Devamı

KÖTÜYE GİTMESİ MÜMKÜN MÜ?: Yatırımın, ihracatın, istihdamın, büyümenin arttığı, cari açığın düştüğü ekonominin kötüye gitmesi mümkün mü?

‘Sen önce başörtülü bacılarımla helalleş’

(Kılıçdaroğlu’nun helalleşme açıklaması) Son günlerde bir de ‘helalleşelim’ demeye başladı. Bu zatın bugün 180 derecelik bir dönüşle helâlelleşme peşine düşmesi ne kadar ilginç değil mi? Ey Bay Kemal, sen önce benim başörtülü kızlarımdan, bacılarımdan git helâllik dile. Utanmadan, sıkılmadan hâlâ diyorsun ki ‘onların hukukunu biz koruduk’. Neyi korudun? Hayatın yalan.

BUKALEMUN SİYASETİ: Bay Kemal, ben seninle ilgili kazandığım davaları geri çektim mi? Çektim be. Ama sen bunların hiçbirinin kadir kıymetini bilmedin, anlamadın. Sende anlayacak yüz de yok... Her tarafı lime lime dökülen bu bukalemun siyasetini milletimizin takdirine havale ediyoruz.

Haberin Devamı

BU ÇATI BU TÜR KADINLARA MÜSAADE ETMEZ: Hukuki süreç nasıl sonuçlanırsa sonuçlansın, şehit yakınlarına hakaret edenlerin bizim de milletimizin de gözünde milletvekilliği sakat olmuştur. Bu küfürbaz, terbiyesiz, yüzsüz, erdemsiz kişiliklere hak ettiği dersin gittikleri her platformda ve sandıkta mutlaka verileceğine inanıyorum. Hele hele genel başkanı bir bayan olanın küfrü asla yenilir yutulur değildir. Bir bayanın ağzından ‘yavşak’ diye bir ifade çıkar mı ya? Ne yazık ki bu çatının altı bunu da gördü. Milletim, işte bu tür bir bayana gereken dersi 2023’ün Haziran’ında verecektir. Zira bu çatının altı bu tür kadınlara asla müsaade etmez.

CHP’NİN İPİNİ TUTUYOR: CHP’nin tezkere oylamasında ve sonrasındaki tutumu doğrudan Türkiye’yi hedef almaktadır. Daha vahimi bu tutum değişikliğinin CHP’nin kendi iradesiyle değil sınırlarımız dışından verilen talimatlarla gerçekleşmiş olmasıdır. Bu oylamadan sonra CHP’nin sırtını kimler sıvazlıyorsa ipini de onlar tutuyor demektir.

Haberin Devamı

KAOSA SÜRÜKLENECEK: Bir yanlarına güya milliyetçi, memleketsever bir partiyi diğer yanlarına bölücü örgütün güdümündeki partiyi alan, arkalarına da kırık dökük kim varsa takan CHP’yi yönlendirenler, kendileri için görünüşte kârlı ama ülkemiz için de o kadar zararlı bir oyun oynuyor. Eğer başarırlarsa Türkiye sadece son 19 yıldaki kazanımlarını kaybetmekle kalmayacak sonu belirsiz bir kaosa sürüklenecektir...

Sondaj filosuna dördüncü gemi

Milletimle bir müjdeyi paylaşmak istiyorum. Sondaj filomuza dördüncü gemimizi de ekledik. Bu gemi, diğerlerinden farklı olarak 7. nesil olarak adlandırılan, en modern, en son teknolojiyle donatılmış, ilk defa bizim kullanacağımız sıfır bir gemidir. Dünyada bu geminin sınıfında toplam beş gemi var; birine biz sahibiz. Yeni gemimizle denizin 3 bin 665 metre derinliğine kadar sondaj yapabileceğiz. 

 

 

Yazarlar