Siyaset ‘Fare gibi kaçma, gel teslim ol’

‘Fare gibi kaçma, gel teslim ol’

14.05.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

İçişleri Bakanı Soylu, kendisine yönelik iddialarda bulunan Sedat Peker’e “İftiranı yargıya taşıyorum. Ben adalete teslimim. Sen de fare gibi kaçma, ülkene gel” sözleriyle tepki gösterdi.

‘Fare gibi kaçma, gel teslim ol’

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in sosyal medyadan gündeme getirdiği iddialarına, “İddianı, iftiranı, her şeyin açığa çıkması için yargıya taşıyorum. Ben adalete teslimim. Sen de operasyon faresi gibi kaçma, ülkene gel adalete teslim ol” dedi. Peker, dün bir video daha yayınlayarak Soylu’ya yönelik iddialarda bulundu. Peker, “Süleyman Soylu, sen ‘Sedat Peker’e dosya hazırlıyorlar, tehlikeli bir durum olursa haber vereceğim’ demedin mi? Koruma polisimi sen vermedin mi? Temiz Süleyman’ın istifa olayı var ya... Bir gün önce robot hesaplardan tweetler hazırlandı” dedi. Peker, “Silivri’de intihar eden emniyet müdürünü anlatsana?” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Operasyon faresi’

Soylu da Twitter’dan sert bir açıklama yaptı. Peker’in birilerinin elinde “operasyon elemanı” olduğunu belirten Soylu, “Mafya pisliği, yıllarca bu ülkede tehdit ve şantajla pek çok insanın canını acıttı. Devlet ve millet gibi kutsal kavramların ardına sığınarak kan emici oldu, her türlü pisliğe bulaştı. Türkiye, tam da bunlar gibi pespayelerle mücadele ederek temizleniyor ve yükseliyor. Kullandığı uyuşturucunun beynini yok ettiği, müptezel operasyon elemanına sesleniyorum: İddianı, iftiranı, her şeyin açığa çıkması için yargıya taşıyorum. Ben adalete teslimim. Sen de operasyon faresi gibi kaçma, ülkene gel adalete teslim ol” dedi. Peker’in cesaret aldığı yerler olduğunu öne süren Soylu, şöyle devam etti: “Tüm iftira ve ithamlarına mal bulmuş Mağribi gibi sarılan ve şereflice siyaset malzemesi haline getiren nasıl olsa Kemal Kılıçdaroğlu gibi ağabeyin var, nasıl olsa Meral Akşener gibi ablan var, nasıl olsa Ali Babacan gibi kardeşin var, nasıl olsa Ahmet Davutoğlu gibi hocan var, nasıl olsa Birgün, Cumhuriyet, Sözcü gibi yayın organın var, nasıl olsa FETÖ’nün sosyal medya ağı var, nasıl olsa HDPKK’nın tam desteği var, nasıl olsa bu tiyatroya günlerdir aval aval bakan, her şeye konuşup laf söyleyen; ama hâlâ Türkiye’nin eski Türkiye olmadığını anlamayan, şimdi susan ödlekler var” dedi..

Haberin Devamı

‘Tavizsizim’

AK Parti hükümetlerinin terörden uyuşturucuya kadar pek çok suç konusunda en başarılı mücadeleyi verdiğini kaydeden Soylu,  şunları belirtti: “Senin gibi kalleşlerle ve müptezellerle yüzleşe yüzleşe Türkiye bu noktaya geldi. İstanbul ve Bursa mahkemelerinde iki dosyan var. İstanbul’daki dosyanın başlangıcını bilmiyorum. Ancak dosyanın yeniden hareketlenmesi ve operasyona dönmesinde bizatihi katkım var. Bursa’daki dosya ise bir kişinin şahsıma şikâyeti ile baştan sona benim takibim. Hayatının bir noktasında benimle temasın var ve bu ispatlanırsa aziz milletimizin gözü önünde idam dahil her türlü cezaya, aşağılanmaya razıyım. Beni tanıyanlar bilir ki mafyadan nefret ederim. 5 yıla yakın İçişleri Bakanlığı dönemimde mesai arkadaşlarıma bu konuda hangi talimatları verdiğim, nasıl tavizsiz olduğum, yerel, bölgesel ve ulusal yüzlerce çetenin çökertilmesi sonucu ile açıktır. Allah’a hamdolsun mafyaya hayat hakkı tanımadık. Böyle bir ihmali, devletime ve milletime ihanet sayarım.”

Haberin Devamı

Mehmet Ağar özür diledi

Yalıkavak Marina için, “Bugün eğer mafya buraya giremiyorsa bizim burada olmamızdandır” diyen eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, sözleri nedeniyle emniyet teşkilatından ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan özür diledi. Sözcü TV’de açıklamalarda bulunan Ağar, şunları söyledi: “Olayın kızgınlığından ve sinirliliğinden burada bir sürç-i lisan söz konusu. Bugün görev yapan emniyet teşkilatı mensubu arkadaşlarımız çok nadide, çok değerli arkadaşlarımız. Organize suç örgütlerine nefes aldırmıyorlar, göz açtırmıyorlar. Dolayısıyla benim bu tabiri kullanmam fevkalade yanlıştır. Bütün meslektaşlarımı incittiğimi düşünüyorum. Bundan dolayı kalbi olarak özür diliyorum. Özellikle sayın İçişleri Bakanı gerçekten çok takdirle kendisini takip ediyorum. Gerek terörle mücadelede gerek organize suçlarla mücadelede fevkalade başarılı görev sürecini devam ettiriyor.”