Siyaset Feriştahınız gelse gözüm korkmaz

Feriştahınız gelse gözüm korkmaz

14.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ gerekçesiyle hakkında fezleke hazırlandığını belirten Kılıçdaroğlu, “Sanıyorlar ki fezleke hazırlanacak, biz geri adam atacağız. Bir milim geri adım atmayız. Biz Kuvayı Milliyeciyiz, onlar gibi değiliz” dedi.

Feriştahınız gelse gözüm korkmaz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı’na hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında düzenlenen fezleke nedeniyle hükümete yüklendi. Kılıçdaroğlu, “Oturacaksın her türlü dümeni çevireceksin, savcılara talimat vereceksin, ‘Kılıçdaroğlu için fezleke hazırlayın’. Sanıyorlar fezleke hazırlanacak, biz geri adam atacağız. ‘Kılıçdaroğlu’nun gözünü korkutalım’ diyorlar. Benim gözümü korkutamazsınız. Feriştahınız gelse gözümü korkutamaz” dedi.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, dün Konya’da bir otelde partisinin belediye başkanları toplantısında yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

HUZURA İHTİYACIMIZ VAR: En çok huzura, birlikte yaşamaya ihtiyaç duyuyoruz. Bu millet kavgadan bıktı. Kavga istemiyoruz, huzur istiyoruz. Sabah akşam toplumu germenin hiçbir mantığı yok.

SULUKULE’YE YANDAŞLAR YERLEŞTİ: Belediye başkanlarımızın üzerinde baskı olduğunu biliyorum. Denetim yapıyorlar hiçbir şey bulamıyorlar. Vatandaşa ikram edilen çayı eleştiriyorlar... Roman kardeşlerimize ‘Sizin aranızda doğduk’ diyor. Peki sen onların arasında doğduysan neden Sulukule’deki Romanları İstanbul’un varoşlarına sürdün, oralara lüks konutlar yaptın yandaşlarını yerleştirdin?

CHP NE YAPTI SİZE?: 16 yıl önce Türkiye’nin beka sorunu yoktu, ne oldu da Türkiye’nin bir gelecek sorunu çıktı? 16 yıldır bu memleketi kimler yönetiyor? Sabah CHP, akşam CHP, öğle zamanı CHP... Ya CHP ne yaptı size? Dolar almış başını gidiyor, sorumlusu bizsek eleştirin. Türkiye’yi Ortadoğu bataklığına CHP soktuysa eleştirin. Kendi kabahatinizi örtmek için CHP... Bütün vatandaşlarıma sesleniyorum artık düşünme zamanı.

Haberin Devamı

HARAM YEDİRMEYECEĞİM: Dönüp bana diyorlar ki, ‘devlet memuruyken maaş dışında para kazanmadı’. Evet maaş dışında para kazanmadım, haram yemedim, yolsuzluk yapmadım. Haram yemeyi marifet sayıyorlar. Sen haram yediysen boğazında dursun. Ben haram yemem. CHP iktidar olursa malı götürememenin telaşı içindeler. CHP iktidar olursa sen ve yandaşların malı götüremeyeceksiniz, haram yedirmeyeceğim size.

MİLİM GERİ ADIM ATMAYIZ: Oturacaksın her türlü dümeni çevireceksin, savcılara talimat vereceksin ‘Kılıçdaroğlu için fezleke hazırlayın’. Hazırlatmazsanız şerefsizsiniz. Sanıyorlar fezleke hazırlanacak, biz geri adam atacağız. Bir milim geri adım atmayız. Biz Kuvayımilliyeciyiz, onlar gibi değiliz. Mevlana’nın önünde söylüyorum siz gayrimillisiniz.

BİR YANLIŞLIK VAR: Mütedeyyin, muhafazakâr, ülkücü, demokratlara söylüyorum, zalimin yanında durmayın harama ortak olmayın. Bu hükümete destek vermek, harama, zulme ortak olmaktır. Şunu diyorlar, ‘Biz Kılıçdaroğlu’ndan şikayetçiyiz savcılar harekete geçsin bir fezleke düzenlesin Kılıçdaroğlu’nun gözünü korkutalım’. Benim gözümü korkutamazsınız. Sizin feriştahınız gelse benim gözüm korkmaz. Haktan hukuktan adaletten yana oy kullanın. İnsana insanca davranmayan bir iktidar hala oy alıyorsa ben şaşırıyorum. Bu işte bir yanlışlık var.

Haberin Devamı

PAPAĞANLAR ÜLKESİ Mİ?: Hatalardan ders çıkartarak cennet gibi bir ülke yaratabiliriz. ‘Bir kişi düşünecek hepimiz ona uyacağız. Bir kişi söyleyecek, hepimiz onu tekrarlayacağız.’ Ya bu ülke papağanlar ülkesi mi?


‘2019’da iki D var’

Hiç kimseyi dışlamayacağız. Demokrasiden, insan haklarından, adaletten kim yanaysa herkesi kucaklayacağız. 2019 dönüm noktasıdır. 2D var. Bir diktatörlük, iki demokrasi. Ya diktatörlük ya demokrasi. Bu ülkenin nüfusunun yüzde 60’ı demokrasiden yana tavır alacaktır. Yeter ki sandıklara sahip çıkalım.

OHAL’İ BİZİM İÇİN İLAN EDİYOR: 20 Temmuz darbesi oldu, OHAL ilan edildi. FETÖ’cülerle mücadele... Edin hadi. Karar almışlar üç ay daha uzatıyorlar. İçişleri Bakanı, Adalet Bakanı, bilmem ne bakanı ‘FETÖ’cüleri temizledik’ diyor. Temizlemişseniz niye OHAL ilan ediyorsunuz? Kimin için ediyorsunuz? Ben biliyorum, muhalifler için, aksi düşünceyi dile getirenler için, bizim için. ‘Sen neden doğruları söylüyorsun, senin sesini kesmek istiyoruz’. Ellerinden gelse IŞİD gibi yere yatırıp kesecekler. IŞİD’den ne farkı var bunların, düne kadar terör örgütü bile görmüyor, destek veriyorlardı.

Haberin Devamı

Geçen davet etmiş beni ‘Kılıçdaroğlu sen er meydanından kaçansın’. Çok şükür dedim, en azından meydan okudu. Kendisine söyledim bir daha söylüyorum, meydanı sen belirle sevgili Erdoğan, gözlerinden öpüyorum. Ama tık yok.

VATAN HAİNİSİNİZ: Eğer devletin haremi ismetini, kozmik odasını terör örgütüne açıyorsanız, açık ve net vatan hainisiniz. Buyrun gidin ABD, İngiltere, Fransa, Japonya’da devletin sırlarını terör örgütüne teslim eden bir hükümet var mı? Teslim ederseniz vatan haini olarak damgalanırsınız.

Haberin Devamı

‘Sen dolarını bozdurdun mu?’

Dedi ki, ‘her vatandaş dolarını bozdursun’. Sevgili Erdoğan senin servetinde dolar vardı o dolarları sen bozdurdun mu? Dolar aldı başını gidiyor kim kazanıyor? Bankada doları olanlar. Bunların dinle imanla ilgisi yok. Bu Ankara’daki beyler Türkiye’deki hesapları ortaya çıkmasın diye yurt dışında döviz hesapları açtırıyorlar. Bunları da biliyoruz. Bu Katar samimiyeti nereden geliyor? Katarlı kalktı dedi ki, ‘Doğu Akdeniz’de ABD firmasıyla petrol arayacağız.’ Bizim enerjiden sorumlu beyefendi dedi ki ‘Bu açıklamaya çok üzüldüm.’ Niye üzülüyorsun kardeşim, niye esip gürlemiyorsun?

Yazarlar