Siyaset 'FETÖ, halkın tokadını yemiştir'

'FETÖ, halkın tokadını yemiştir'

04.11.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Haliç Kongre Merkezi’ndeki zirvede konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, ‘FETÖ’ye karşı başlattığımız mücadele kapsamında bu ihanet çetesini devletimizden temizledik’ dedi.

FETÖ, halkın tokadını yemiştir

Türkiye İş Ahlakı Zirvesi’nin 3’üncüsü İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlendi. Türkiye İktisadi Girişim ve İş Ahlakı Derneği’nin (İGİAD) düzenlediği zirveye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Diyanet İşleri eski başkanı Profesör Doktor Mehmet Görmez, Çevre ve Şehircilik eski Bakanı İdris Güllüce, Eğitim-Bir-Sen/Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve çok sayıda davetli katıldı.

Haberin Devamı

Zirvenin onur konuğu konuşması yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, FETÖ ile mücadeleye dikkat çekerek, “17-25 Aralık ve 15 Temmuz tecrübeleri bize bir gerçeği göstermiştir; kamu kurumları ve akademi dünyası gibi topluma temas eden yerlerde çalışan insan kaynağının, bilgi ve beceriyle beraber yerli ve milli bir anlayışa da sahip olması elzemdir. Tüm ahlaki değerleri hiçe sayarak vesayetin açtığı çatlaklardan devlet kurumlarına sızan FETÖ, 15 Temmuz’da halkın tokadını yemiştir. FETÖ’ye karşı başlattığımız mücadele kapsamında bu ihanet çetesini devletimizden temizledik ve temizlemeye devam ediyoruz” dedi.

‘Tarihi değişim’

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi de değinen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay konuşmasına şöyle devam etti: “Türkiye’de tarihi bir değişim yaşanmaktadır. Zayıf koalisyon hükümetleri ve iktidar boşluğu oluşmasına izin vermeyecek, kalıcı istikrar sağlayan yeni bir hükümet sistemine geçilmiştir. Bu yeni ve köklü reform dalgası ile merkeziyetçi, vatandaşa kapalı, bürokratik hiyerarşik bir yönetim yapısı yerine; yerelin güçlendiği, etkin, katılımcı, şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim yapısı hedeflemekteyiz.

Haberin Devamı

Biz her zaman şuna inanıyoruz. Bütün mesele insanımıza hizmetkâr olabilmektedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, yönetim kadrolarımız, karar alıcılarımız işte böyle bir sorumluluğu üzerinde taşıyor.”