Siyaset Filistin, iddiaları reddetti

Filistin, iddiaları reddetti

03.06.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Filistin, iddiaları reddetti

Filistin, iddiaları reddetti


Filistin Yönetimi'nin Ankara'daki temsilcisi Fuat Yasin, Abdullah Öcalan'ın, PKK'lıların FKÖ kamplarında eğitim aldığı yönündeki iddiasını yalanlayarak, "FKÖ hiçbir zaman PKK'ya destek vermedi" dedi.
PKK ya da Öcalan'la hiçbir bağlantıları olmadığını belirten Yassen, FKÖ'den dışlanan grupların örgüte yardım etmiş olabileceğini kaydederek şunları söyledi: "FKÖ'nün ne Öcalan'la ne de PKK ile en ufak bir bağı ya da desteği yoktur. 1982'de, İsrail savaşı nedeniyle Lübnan'da bir arada yaşamak zorunda kalmıştık. O dönemde Ahmet Cibril gibi FKÖ'den dışlanmalarına rağmen FKÖ'lü varsayılan ve öyle davranan gruplar vardı. Cibril'in grubu Filistin Kurtuluş Cephesi Genel Komutanlığı idi. Onlarla PKK arasında bir yakınlaşma olmuş olabilir. Ama bizimle böyle bir şey yok."
İngiltere'nin Ankara büyükelçiliği yetkilileri, Öcalan'ın "İngiltere PKK'nın Avrupa sorumlusu Kani Yılmaz'ı davet etti, sonra tutukladı" yolundaki ifadesinin doğru olmadını belirterek, "Kani Yılmaz'ı İngiltere devleti değil dönemin muhalefet partisinin bir parlamenteri davet etmişti. Hakkında İnterpol duyurusu olduğu için yakaladık. Olay bundan ibarettir" dedi.