Siyaset FP'de yenilikçiler Asiltürk'e savaş açtı

FP'de yenilikçiler Asiltürk'e savaş açtı

03.10.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

FP'de yenilikçiler Asiltürk'e savaş açtı

FPde yenilikçiler Asiltürke savaş açtı

       İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi yasaklı hale gelmesi ardından adı yenilikçilerin lider adayları arasında geçen Manisa Milletvekili Bülent Arınç, geçtiğimiz hafta toplanan GİK'te, Necmettin Erbakan'ın kurmayı, aksaçlılardan Oğuzhan Asiltürk'le tartıştı.
       Asiltürk, Genel İdare Kurulu toplantısında FP Yönetimi'nden bazı konularda bilgi isteyen Arınç'a "Her şey her yerde konuşulmaz. Hem bunları bilmeyecek ne var?" deyince, aralarında tartışma başladı. Arınç bu tutumuna kızarak toplantı salonunu terkederken, başta Ali Çoşkun ve Aydın Menderes olmak üzere bazı üyeler de Asiltürk'ü eleştirdi.
       RP'nin ağır toplarından Asiltürk, Fehim Adak gibi isimlerle FP'ye yeni katılan Ali Çoşkun, Cemil Çicek ve Nazlı Ilıcak'ın aralarında bulunduğu isimler arasındaki partiyi ele geçirme kavgası, yenilikçilerin de devreye girmesiyle farklı bir boyut kazandı. Bu yeni grubun Genel Başkan Recai Kutan'ın da çevresinden ayrılmayarak parti politikaları üzerinde etkili olmaya başlaması, genel merkezde odası bulunan ve partide "gölge başkan" gibi davranan Asiltürk'ün sert çıkışlar yapmasına yol açtı. Asiltürk'ün ağırlığını hissettirmek amacıyla aldığı sert tutum da, FP'de Asiltürk'e yönelik tepki doğurdu.
       Genel Başkan Yardımcısı Ali Çoşkun Milliyet'e yaptığı değerlendirmede, "Oğuzhan Bey hep RP döneminden bahsediyor. Milletvekilerinin de canı sıkılıyor. Artık FP toplantılarında RP'nin avukatlığına soyunmak anlamsız. RP'nin kapatılmasını artık bazılarının içlerine gömmesi ve sindirmesi lazım" uyarısında bulundu.
       FP'nin Kızılcahamam'daki strateji ve politika belirleme toplantılarından sonra eski ve yeni kavgası iyice gözler önüne serildi. Asiltürk'ün milletvekillerine RP dönemiyle ilgili sorulara vereceği yanıtı dikte ettirmeye çalışması ve kendisine yönelik soruların önünü kesmesi de FP'ye yeni katılan Çoşkun tarafından daha önce tepkiyle karşılanmıştı.