Siyaset FP'li Arınç'a öfke yağıyor

FP'li Arınç'a öfke yağıyor

23.10.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

FP'li Arınç'a öfke yağıyor

FPli Arınça öfke yağıyor

       TÜRBANLA, bayrağı aynı tutan FP'li Manisa Milletvekili Bülent Arınç'a tepki yağdı. Manisa'daki Milli Gençlik Vakfı'nın toplantısında, üniversitelerin türban yasağını eleştirip, "Türbana bir metrelik bez parçası diyorlar, bayrak da bez değil mi" diyen Arınç'ın sözleri gazete ve yerel televizyonlarda yayınlanınca vatandaşlar ateş püskürdü. Çeşitli dernekler, meslek odaları ve siyasi partiler de Arınç'ı protesto etti.
       Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanı İhsan Tayhani, "Bayrak, vatan uğruna yaşamlarını yitirenlerin kanından rengini almış, tüm ulusu temsil eden onurlu simgedir. 75 yıllık Cumhuriyet tarihinde Müslümanın başörtüsüne dün karışılmadığı gibi bugün de karışılmamaktadır. Ancak, Ulus bilincini taşımayanlardan başka değerlendirme beklenemez. Arınç'ın, partisi ümmet bilincini esas alır. Bu nedenle yaptığı değerlendirmeyi yadırgamamak gerekir, sarfettiği sözler taşıdığı düşüncenin dışa vurumudur" dedi.
       ANAP İl Başkanı Erdinç Yumrukaya da, "Kulaklarımıza inanamadık. Bizim için bayrak çok kutsal. Bayrakla başörtüsünü aynı kefeye koyamazlar. İnsanların toplayıp tahrik etmek son derece yanlış" diye konuştu.
       DSP İl Başkanı Gökhan Şener de, "Arınç'ın sözleri şehitlerimizin ruhunu sızlamıştır. Türbanı deşmesinler, işi çığrından çıkarmasınlar" dedi.