Siyaset Fransız polisini şiddetle kınıyorum

Fransız polisini şiddetle kınıyorum

31.05.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜRGEV Genel Kurulu’nun ardından Esenler Havaalanı Mahallesi’ndeki Kentsel Dönüşüm Konutları’nın teslim törenine katılarak, hak sahibi ailelere konutlarının anahtarlarını verdi.

Fransız polisini şiddetle kınıyorum

Erdoğan burada yaptığı konuşmasında “Ah Geziciler ah” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Bundan 3 yıl önce Taksim Gezi Parkı’ndaki düzenlemeler bahane edilerek bir eylem başlatılmıştı. Gezi olaylarını 17-25 Aralık darbe girişimi, onu da bölücü terör örgütünün eylemleri izledi. Gezi herhangi bir ağaç kesimi, yeşil alan tahribi veya benzeri bir durum yoktu.” Bugün başka Batı şehirlerinde de çok ciddi protestolar, yaşandığını söyleyen Cumhurbaşkanı şöyle devam etti:

Haberin Devamı

'Haber göremezsiniz'

“3 yıl önce İstanbul’u mesken tutup, neredeyse kesintisiz canlı yayın yapan medya kuruluşları bu olaylara adeta kör, sağır ve dilsiz kalmışlardır. Ne televizyonlarda canlı yayınlar, ne gazetelerde çarşaf çarşaf resimler göremezsiniz. Ama işte buradan açıklıyorum; Paris’te yaşanan olaylardan dolayı şu anda ben de endişeliyim, kaygılıyım. Protesto hakkını kullanan insanlara Fransız polisinin uyguladığı şiddeti kınıyorum. Yaşanan vahim olayları dünyaya aktarmayan Batı medyasını ayıplıyorum. İnsan hakları örgütlerini, Batılı politikacıları Paris’teki hadiseler konusunda daha duyarlı olmaya davet ediyorum. İnşallah hadiseler bölücü terör örgütünün güney şehirlerimizdeki bazı mahallerde başlattığı eylemlerin benzerlerine kadar uzanmaz. Evet ben şimdi endişeliyim. Paris’ten endişeliyim, Brüksel’den endişeliyim.”

Haberin Devamı

6.5 milyon yapı dönüşecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜRGEV Genel Kurulu’nun ardından Esenler Havaalanı Mahallesi’ndeki Kentsel Dönüşüm Konutları’nın teslim törenine katılarak, hak sahibi ailelere konutlarının anahtarlarını verdi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile eski bakanlar Fatma Güldemet Sarı ve Erdoğan Bayraktar’ın da katıldığı törende konuşan Erdoğan, “Türkiye genelinde 20 yılda 6.5 milyon yapıyı bu şekilde dönüştürmeyi hedefliyoruz. İnsana hitap eden şehirler kurmanın yollarını aramalıyız. Yatay yapılaşmayı teşvik ediyoruz” dedi.