Siyaset ‘Gel bakalım Muharrem’le kaybettik’

‘Gel bakalım Muharrem’le kaybettik’

25.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

CHP’nin 24 Haziran seçimlerindeki Cumhurbaşkanı adayı İnce “‘Gel bakalım Muharrem’le kaybettik” dedi. İnce, İstanbul adaylığı konusunda “259 bin üyenin önüne sandık konulursa varım” diye konuştu.

‘Gel bakalım Muharrem’le kaybettik’

CHP’nin 24 Haziran seçimlerindeki Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, İstanbul Belediye Başkan adayı olup olmayacağı konusunda, “İstanbul’daki 259 bin üyenin önüne sandık konulursa, adayı onlar seçerse ben varım. Aksi halde yokum. ‘Gel seni aday yapalım’ ben yokum. Sen adaysın denildiğinde bu iş olmaz” dedi. İnce, seçimi, Cumhurbaşkanı adayı olarak açıklandığı gün kaybettiklerini belirterek, “’Gel bakalım Muharrem’le kaybettik. Çift başlı görüntü oldu” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

İnce, dün Buket Aydın’ın CNN TÜRK ekranındaki yeni programı 40’a konuk oldu. Burada soruları yanıtlayan İnce, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olup olmayacağı sorusu üzerine, şunları kaydetti: “İstanbul demek Türkiye demektir. İstanbul’dan başlayan bir hikâye ile Türkiye’nin hikâyesi düzeltilebilir. Benim böyle bir talebim yok ama şöyle olursa varım. İstanbul’daki 259 bin üyenin önüne sandık konulursa, adayı onlar seçerse ben varım. Aksi halde ben yokum. 259 bin kişi yanlış yapamaz. ‘Gel seni aday yapalım’ ben yokum. ‘Sen adaysın’ denildiğinde bu iş olmaz. Örgüt ayağa kalktığı zaman başarı gelecektir. Böyle bir yapılanma olursa varım, yoksa yokum. Türkiye 81 vilayetten ibaret. İstanbul en önemlisi. Bir morale, toparlanmaya, umuda ihtiyacımız var. İstanbul’da yaratılacak bir rüzgarın Türkiye’ye yayılacağına inanıyorum. Bunu başarabiliriz. Partimize, üyelerimize güvenelim. Kim çıkarsa ben varım. Bu yapılanmayla sadece İstanbul’u değil, Türkiye’yi ayağa kaldıracağımıza inanıyorum.”

Haberin Devamı

‘Çift başlı görüntü’

İnce, 24 Haziran seçim süreci için dikkat çeken bir açıklama yaparken, “Seçimi aday açıklandığım gün kaybettik. ‘Gel bakalım Muharrem’le kaybettik. Çift başlı görüntü oldu. İnsanlar şey bulmadı. ‘Gel bakayım Muharrem’ tuzu biberi oldu ve orada kaybettik. Çift başlı görüntü vermemiz, inandırıcılığımızı düşürdü. 35 bandını zorlayabilirdik” dedi. CHP’nin tüzüğünü eleştiren İnce, “CHP’nin tüzüğü antidemokratik ilkel bir tüzüktür. Bu tüzükle inandırıcı olamazsınız” diye konuştu. İnce, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hayran mısınız?” sorusuna, “Hiç işim olmaz. Benim örnek aldığım devlet adamı Atatürk’tür” yanıtını verdi.