Siyaset Genç siyasetçi tansiyonu düşürdü

Genç siyasetçi tansiyonu düşürdü

14.07.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Geçen hafta Meclis’te CHP ile MHP arasında yaşanan gerginliğin büyümemesinde siyasi hayatı 27. dönemle başlamış 39 yaşındaki MHP Grup Başkanvekili Muhammet Levent Bülbül’ün tecrübeli bir politikacı gibi davranması etkili oldu.

Genç siyasetçi tansiyonu düşürdü

Turizm Ajansı Kanun Teklifi’nin görüşmeleri sırasında CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in, “Mitil atmaya gelip havlu atan MHP sana söylüyorum; bugün içinizden yepyeni bir parti çıktı, üyeleriniz kahvelerde MHP’liyim demeye utanır hale geldiler, bir de onu düşünün” sözleri, MHP’li vekillerinin tepkisine yol açtı. Grup Başkanvekili Bülbül, süratle devreye girerek grubunu sakinleştirmeye, kollarını iki yana açarak durdurmaya çalıştı. Bülbül’ün bu ikazları ve davranışı tansiyonu düşürdü. MHP’liler, CHP’lilere sert sözlerle karşılık vermekle yetindi, ancak gözler çakmak çakmak, yumruklar sıkılmış bir şekilde... Bülbül’ün tekrar araya girmesi ile tartışma büyümeden bitti.

Haberin Devamı

Genç siyasetçi tansiyonu düşürdü

Papatya falına bakmak lazım

Meclis medyası ile Meclis bürokratları arasında papatya falına bakmak gerekiyor, “seviyor mu, sevmiyor mu?” diye. Meclis Başkanlığı her yıl, o yılın ajandasını hazırlar ve milletvekillerine, personele ve basın mensuplarına dağıtırdı. 2019 ajandası vekillere ve personele geçtiğimiz ocak ayında dağıtıldı. Aradan 7 ay geçti basın hatırlanmadı. En önemlisi, her yeni dönemde milletvekillerinin fotoğraflı özgeçmişlerinin bulunduğu Meclis albümü hazırlanır ve basının satın alması için bilgi verilirdi. Geçtiğimiz aylarda Meclis bürokrasisi ve basın mensupları arasında bir yemekhane sorunu da yaşanmıştı. Şimdi, “papatya falı ne diyor?” dersiniz...