Siyaset ‘Gençler apolitik değil’

‘Gençler apolitik değil’

04.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz, “Gençler apolitik değil, politik. Apolitik görünmesinin sebebi de temsiliyet krizi.

‘Gençler apolitik değil’

Temsil edilmediklerinde gençler siyasete katılmak istemiyor” dedi. CHP’li Yılmaz, Adalet Kurultayı’na ilişkin olarak, Milliyet’e şu değerlendirmelerde bulundu:
KOLEKTİF İRADE ORTAYA ÇIKACAK: Bu yüzyıl, liderler yüzyılı değil, kolektif iradenin ortaya çıkacağı herkesin kendisini içerisinde hissedebileceği bir irade ortaya çıkacak. Siyaset, bunun üzerinden inşa edilecek. Adalet Kurultayı’nda da kişilerin katılımı üzerine programlarımızı gerçekleştirdik. Konuşmacılarla beraber katılımcıların da interaktif biçimde kendilerini programların içinde hissedeceği çalıştaylar dizisi ve atölyeler gerçekleştirdik.
TEMSİLİYET KRİZİ: Gençler, içerisinde kendisini hissetmediği yerde olmak istemiyorlar. Gençler apolitik değil, politik. Apolitik görünmesinin sebebi de aslında bir temsiliyet krizi. Temsil edilmediklerinde gençler siyasete katılmak istemiyor. Temsiliyet, bu nedenle gençler için çok önemli.
MOMENTUM ÖRNEĞİ: Örneğin İngiltere’deki son kampanyada
sosyal medyanın gençler üzerindeki etkisini dinledik. Bizler de bu çalışmaları örnek alarak, sosyal medyayı daha fazla kullanacağız, üniversite kampüslerinde daha fazla görünür olacağız.