Siyaset Genel Kurul’a yeni düzenleme talebi

Genel Kurul’a yeni düzenleme talebi

14.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Genel Kurul’a yeni düzenleme talebi

Meclis Genel Kurul salonu yeni tadilattan çıktı. Bakanlar Kurulu koltukları kaldırıldı, 25 kişilik komisyon sırası 10’a indirildi, cephesi salona doğru döndü. Ancak, ana muhalefet partisi CHP, komisyon sıraları konusunda salonda yeni bir düzenleme yapılmasını istiyor. Nedeni ise, eskiden tasarı ve kanun tekliflerine Genel Kurul’da yeni bir madde eklenmesi gündeme gelince, 25 kişilik parti Plan ve Bütçe Komisyonu üyelerinden AK Partili üyeler çoğunluğu sağlayarak komisyon sıralarına oturup yeni maddenin oylanarak kabul edilmesini sağlıyordu.

Haberin Devamı

Genel Kurul’a yeni düzenleme talebi

Şimdi ise 10 kişilik komisyon sırasına üyelerin hepsini oturtmak mümkün değil. Yetkililer, “arkadaşlar orada, arkada ayakta durabilirler” şeklinde görüş belirtiyor. Önümüzdeki günlerde kanun teklifine yeni bir madde eklenmesi sırasında böyle bir uygulama yaşanırsa objektiflere ilginç bir görüntü yansıyacak. CHP, ortaya çıkacak bu görüntüye itiraz ederek yeni bir düzenleme istiyor.

Bahçeli hayranlığı

Genel Kurul’a yeni düzenleme talebi

Bursa’da yaşayan Serkan Cesur, Devlet Bahçeli hayranı. Meclis kulisinin bir köşesinde, “Özledim, kendisini görmeye geldim” derken, bir yandan da kucağındaki bebeğini biberonla besliyordu. Hemen yanında oturan eşi Fatma ise çocuk arabasındaki bebeğini sallayarak uyutmaya uğraşıyor. 9 yaşındaki kızları da gruba dahil olunca, “Maşallah, ailecek gelmişsiniz” sözlerine, “Ailecek elini öpmeye geldik” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

Meclis’ten yeni nesil tanıtım

Genel Kurul’a yeni düzenleme talebi

TBMM, saray, köşk ve kasırların renkli fotoğraflarını ıslak mendil poşetlerinin üzerine koymaya başladı. Meclis lokantalarında yemek sonrası milletvekilleri ve davetlilere verilen ıslak mendillerin üzerlerinde daha önce renksiz Meclis görüntüsü yer alıyordu. Yeni hazırlanan ıslak mendil poşetlerinin üzerinde önceliği Dolmabahçe Sarayı, Beylerbeyi Sarayı’ndan bir salon, 2. TBMM binası, Aynalı Kavak Kasrı ile Beykoz Kasrı’nın renkli fotoğrafları yer aldı.

TBMM’de kapılar kilitlendi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener arasında yaşanan karşılıklı atışma ve Akşener’in evinin önünde yaşanan olay sonrası, salı günü Meclis’te her iki partinin grup toplantısı nedeniyle, Meclis Güvenlik Daire Başkanlığı olağanüstü tedbirler almak zorunda kaldı. Grup toplantı salon girişlerinin aynı koridor üstünde buluması risk olarak değerlendirildi. Bunun üzerine de gelen partililerin salonlara giriş-çıkış yönleri değiştirildi.

Genel Kurul’a yeni düzenleme talebi

MHP grup salonunun, İYİ Parti grup salonuna giden koridor üstünde bulunan kapıları tedbir olarak kilitlendi. MHP grubuna gelen partililer, diğer koridordan grup salonuna alındı. İYİ Parti taraftarları ise bahçe bölümünden salona girdi.

Haberin Devamı

Kuliste partililerin karşılaşmaması için yönlendirmeler yapıldı, barikatlar konuldu. Kritik noktalarda ikişerli polis ekibi görev yaptı. Güvenlik tedbirleri partililerin Meclis’ten ayrılmasına kadar sürdü ve herhangi bir olay yaşanmadı.