Siyaset Genelkurmay’dan sitem

Genelkurmay’dan sitem

27.12.2008 - 00:10 | Son Güncellenme:

Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Gürak, eski komutanlardan Özkök ve Erdil’in tartışmasıyla ilgili soru üzerine ‘Silahlı Kuvvetler olarak üzüntü ve rahatsızlık duyuyoruz’ dedi

Genelkurmay’dan sitem

Genelkurmay Başkanlığı; eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Hilmi Özkök ile hapse mahkûm olup rütbeleri alınan eski Deniz Kuvvetleri Komutanı İlhami Erdil’in basında yer alan tartışmalarından rahatsız olduğunu duyurdu.
Erdil, Hüseyin Kıvrıkoğlu’nun Genelkurmay Başkanlığı dönemindeki bir MGK toplantısının ardından komutanların yediği akşam yemeğinde, Özkök’ün şarap yerine kola içtiğini açıklamıştı.
Özkök de, Milliyet Ankara Temsilcisi Fikret Bila’ya yaptığı açıklamada, Erdil’e, Mevlana’nın “Söyleyene bakarım adam mı diye” dizesinin yer aldığı şiiriyle yanıt vermişti. Erdil de, bunun üzerine, Ziya Paşa’nın, “Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz/Şahsın görünür rütbe-i aklı eserinde” dizesiyle Özkök’e tepki göstermişti.
Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, dün basın bilgilendirme toplantısında, eski komutanların tartışmasına ilişkin soru üzerine, “Gerçek anlamda hiç kimseye tam yarar sağlamadığını düşündüğümüz bu şekildeki haberlerin ve yorumların medyada yer almasından, Türk Silahlı Kuvvetleri olarak üzüntü ve rahatsızlık duyuyoruz” dedi.

‘Jetler baskı kurdu’

Gürak’ın verdiği bilgilere göre, 19-26 Aralık arasında toplam 14 iç güvenlik olayı meydana gelirken, 2 PKK’lı teslim oldu. Bu süre içinde Kuzey Irak’taki PKK hedeflerine düzenlenen hava harekâtlarıyla, bölücü örgüt üzerinde ciddi bir baskı kuruldu.

Haberin Devamı

Maliki sorusu
Gürak, Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani’nin, “PKK, silah bırakmaya hazır” sözleri ile Irak Başbakanı Nuri el Maliki’nin Türkiye ziyaretine ilişkin sorulara ise “Irak’ın bölücü terör örgütüyle mücadeleye katkıda bulunması, bizim de arzu ettiğimiz bir durumdur. Biz de gelişmeleri takip ediyoruz” yanıtını verdi.