Siyaset Gerillaya terörist demediği için ona kızıyorlar

Gerillaya terörist demediği için ona kızıyorlar

17.08.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hakkâri’de PKK’nın ilk silahlı saldırısını yaptığı 15 Ağustos nedeniyle BDP tarafından etkinlik düzenlendi

Gerillaya terörist demediği için ona kızıyorlar

Etkinliğe katılan ve bir konuşma yapan BDP Hakkari Milletvekili Adil Kurt, PKK tarafından kaçırılan miletvekili Hüseyin Aygün’ün iki gün misafir edildiğini söyledi. “Milli iradeye dil uzatıldığını iddia ettiler. Sayın Aygün, bizlerin de yoğun talebi ve gayreti ile iki günlük bir tatilin ardından dün akşam yeniden ailesine kavuştu. Neden HPG gerillalarına terörist demedikleri için kızıyorlar?” dedi.

Tuncel: Mesai önemli
BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel de Batman’ın Bağlar Mahallesi’nde bir grupla davul zurna eşliğinde halay çekti. Milletvekili Tuncel de Aygün’le ilgili olarak şunları söyledi:
“CHP Milletvekili Hüseyin Aygün’ü PKK’lılar alıkoymuştu. Çıktığında Türkiye büyük bir şaşkınlığa uğradı, ‘Nasıl böyle mesajlar veriyor’ diye. AKP’liler diyor ki, ‘Niye böyle?’, neredeyse ‘Niye bıraktın?’ diyecekler. Ama Hüseyin Aygün’ün verdiği mesaj önemliydi. Aygün, ‘Oradaki arkadaşlar demokratik özerklik için bu kadar savaşa gerek yok. Barış istiyoruz, herkes barış için çalışsın. Halkın için çalış’ demiş. Bence en anlamlı sözler bunlardır.”

Yazarlar