Siyaset Golf oynayan Paşa tartışılıyor

Golf oynayan Paşa tartışılıyor

08.10.2008 - 07:17 | Son Güncellenme:

.

Golf oynayan Paşa tartışılıyor

Golf oynayan Paşa tartışılıyor
Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu'nun Aktütün Karakolu'na yapılan saldırı sırasında Antalya'da golf turnuvasına katılması tartışma yarattı.

Antalya'nın Serik ilçesine bağlı Belek beldesinde düzenlenen Ramazan Bayramı Golf Turnuvası'na katılan Aydoğan Babaoğlu, iddiaları Hürriyet Gazetesi'nde yanıtladı:

Haberin Devamı

"Eleştiride bulunanları mutlu etmek için o gün Aktütün’e mi gitseydim? Şehitlerimizin haberi bana o gün doğal olarak anında ulaşmadı ama sonrasında başlatılan her harekatın emrini Ankara ile koordine ederek bizzat ben verdim.."

15 şehidi 2. golf sırasında öğrenmiş

Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre, Aktütün Karakolu ve civarındaki tepelerde PKK terör örgütü ile güvenlik güçleri arasında çatışmalar 3 Ekim Cuma günü saat 13.00 sıralarında başladı. Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Babaoğlu da cuma günü izinle olarak geldiği Antalya’da kaldığı otelde düzenlenen golf turnuvasına katılıyordu. Babaoğlu cuma günü saat 09.00-12.30 arasında golf oynadı. Akşama kadar devam eden çatışmaların haberi izindeki komutana ulaşmadı. Şehit sayılarının belli olması üzerine Genelkurmay, cumartesi sabah saat 09.00’da açıklama yaptı. Aynı saatlerde Babaoğlu, golf turnuvası için yine otele gelmiş ve sahaya çıkmıştı. Şehitlerin haberi de bu sırada kendisine ulaştı. Babaoğlu, pazar günü Eskişehir’de şehit cenazesine katıldı.

Haberin Devamı

ERTUĞRUL ÖZKÖK'TEN SERT ELEŞTİRİ 

Hürriyet genel yayın yönetmeni Ertuğrul Özkök, "Golf sahasından harekât yönetilmez Paşam" başlıklı bugünkü yazısında, Orgeneral Babaoğlu'nu sert sözlerle eleştirdi. Özkök'ün yazısı şöyle:

"Olmadı Paşam. Lamı cimi yok. Orada şehit cenazeleri gelirken, Antalya’da golf oynamaya devam etmeyi kimseye anlatamazsınız. Sanmayın ki, bu sadece marjinal gazetelerin tepkisidir. Bize de anlatamazsınız. Üstelik golf. Sporların en papyonlusu. En monşeri. Sanmayın ki futbol oynamaya devam etseydiniz anlatabilirdiniz. Elbette Türkiye’de hayat durmaz, devam eder. Ama siz Hava Kuvvetleri Komutanısınız ve uçaklarınız orada operasyon yapıyor. Golf sahasından hava harekâtı yönetilmez. Bombaladığınız o mağaralar da, 18’inci delik değil."