Siyaset Gözler Somuncuoğlu'nda

Gözler Somuncuoğlu'nda

07.05.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Gözler Somuncuoğlu'nda

Gözler Somuncuoğlunda


Ankara Milliyet


       Devlet Bakanı Mehmet Ali İrtemçelik'in, cumhurbaşkanlığı seçiminin tamamlanmasının hemen ardından istifasıyla birlikte gözler kabineye çevrildi.
       Kabinedeki bir başka değişiklik beklentisi de, partisinin tavrına karşın olaylı bir biçimde cumhurbaşkanlığına aday olan MHP'li Devlet Bakanı Sadi Somuncuoğlu'nun koltuğu için yaşanıyor. Somuncuoğlu da istifa edip etmeyeceğine ilişkin soruları, "İstifa etmeyi düşünmüyorum. Bunu gerektiren bir durum yok" diye yanıtladı.
       Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli'nin, partiye rağmen aday olduğu için disiplin soruşturmasına tabi tutulan Somuncuoğlu'nu azledeceği öne sürülüyor. Bahçeli'nin bu azil işlemi sırasında, parti tabanından tepki gören bazı bakanları da görevlerinden alabileceği konuşuluyor.

Yılmaz'a yer açılacak

       İrtemçelik'in istifası, ANAP kulislerindeki kabine hesaplarını hareketlendirdi. ANAP kurmayları, Genel Başkan Mesut Yılmaz'ın Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı olarak kabineye girebileceğini dile getirdi. ANAP'taki bir başka görüş, Yılmaz'ın Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı olarak kabinede yer alacağına ilişkin. Yılmaz'ın Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı olarak hükümete girmesi halinde daha önce İrtemçelik - İsmail Cem sürtüşmesi yüzünden Yüksel Yalova'ya bağlanan "AB ile ilişkiler" de Yılmaz'ın sorumluluğunda olacak.
       ANAP lideri, AB'ye üyelik sürecinde en etkin isim olacak. Yılmaz'a Dışişleri Bakanlığı'nın verilmesi halinde ise ANAP'tan devlet bakanlığının karşılık olarak DSP'ye verilebileceği ifade edildi.