Siyaset ‘Gözü arkada kalmamıştır’

‘Gözü arkada kalmamıştır’

11.11.2008 - 00:43 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Gül, Atatürk’ü anma töreninde, “Türkiye’nin giderek daha güçlü bir devlet ve daha müreffeh bir toplum haline geleceğinden ve dünyada çok daha fazla ilgi ve cazibe merkezi olacağından hiçbir kuşkum yoktur” dedi

‘Gözü arkada kalmamıştır’

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başkanlığındaki kortej, saat 08.55'te Aslanlı Yol'dan yürüyerek, Atatürk'ün mozolesine çelenk bıraktı. Atatürk'ün vefat ettiği saat 09.05'te "ti" sesi ve sirenler eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal Marşı okundu. Gönderdeki Türk bayrağı yarıya indirildi.
Kortejde, Gül'ün yanı sıra TBMM Başkanı Köksal Toptan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Org.İlker Başbuğ, CHP lideri Deniz Baykal, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, Danıştay Başkanı Mustafa Birden, MHP lideri Devlet Bahçeli, Meclis Başkanlık Divanı üyesi DTP’li Sırrı Sakık, DSP lideri Zeki Sezer, BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu, DP lideri Süleyman Soylu ile kuvvet komutanları ve bürokratlar yer aldı.

Sadece Sakık katıldı
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerinde Anıtkabir'e gitmedikleri için eleştirilen DTP'den sadece Sakık katıldı.
Gül, Misak-ı Milli Kulesi'ne geçerek, Anıtkabir Özel Defteri'ne yazdığı yazıyı okudu. Gül, deftere şunları yazdı:
"...Cumhuriyetle yönünü belirleyen ve muasır medeniyetler seviyesini aşma hedefini gerçekleştirmek için 80 yılda büyük çaba gösteren Türkiye, ilerlemesine kararlılıkla devam etmektedir. Bu çabalar sonunda muazzam başarılar elde eden Türkiye, konumu ve gücüyle, dinamizmiyle, uluslararası alandaki etkinliğiyle dünya barışına, istikrarına yaptığı katkılarla bütün dünyanın saygısını kazanmıştır.
En büyük eseriniz cumhuriyeti gösterdiğiniz istikamette ilelebet yaşatmaya, dünyadaki gelişmeleri izlemeye, demokratikleşmemizi sürdürmeye ve gelecek nesillere daha müreffeh, daha güçlü ülke bırakmaya kararlıyız. Türk milleti olarak size sevgilerimizi ve şükranlarımızı sunuyoruz. Ruhunuz şad olsun."
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, daha sonra Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu'nca düzenlenen Atatürk'ü anma törenine katıldı.
Gül, "Türkiye’nin giderek daha güçlü bir devlet ve daha müreffeh bir toplum haline geleceğinden ve dünyada çok daha fazla ilgi ve cazibe merkezi olacağından hiçbir kuşkum yoktur. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki Atatürk’ün gözü arkada kalmamıştır" dedi. Başbakan Erdoğan da demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan cumhuriyetin her özelliğinin önemli ve gerekli olduğunu, birbirini tamamladığını kaydetti.
Konuşmasında birlik beraberlik mesajı veren Gül, "O aslında imkânsız gibi görünen fikirleri, büyük cesaretle hayata geçiren bir aksiyon adamıdır. Türk milletinin tabiatına en uygun idare şekli olarak gördüğü cumhuriyeti kurması ve bizlere emanet etmesi bunun en güzel ispatıdır..." ifadelerini kullandı.
Bu arada, dün 232 bin 177 kişi Anıtkabir’i ziyaret etti.

Haberin Devamı

‘Gözü arkada kalmamıştır’

Bin kişilik Fenerbahçe taraftar grubu, Fenerbahçe Asbaşkanı Ali Koç'un başkanlığında Anıtkabir'i ziyaret etti.