Siyaset Gözünün yaşına bakmayız

Gözünün yaşına bakmayız

14.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Tutuklanan Enis Berberoğlu’nun “Buradan çıktım, çıktım, çıkmazsam açıklamalarda bulunacağım” dediğini belirten Erdoğan, “Eğer yakında, içeride olan bu zat ile alakalı Kılıçdaroğlu’nun bağlantısı çıkarsa şaşmayın ha” dedi

Gözünün yaşına bakmayız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirerek “Ana muhalefetin başındaki zat, ülkesinin aleyhine işlediği bir suçtan dolayı halen cezaevinde bulunan milletvekili ile ilgili konunun kendisine kadar ulaşmasından endişe ettiği için şimdiden ön almaya, suyu bulandırmaya çalışıyor. Eğer yakında, bu içeride olan zat ile alakalı Kılıçdaroğlu’nun bağlantısı çıkarsa şaşmayın ha... Gözünün yaşına bakmayız” dedi.
Malazgirt’e davet
Erdoğan, Antalya Expo Kongre Merkezi’nde düzenlenen, AK Parti Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı’nda partililere hitap etti. Gencine, gençliğine kıymet veren hareketin AK Parti hareketi olduğunu belirten Erdoğan, salonda bulunan gençlere, “Bizler, sizinle gurur duyuyoruz. Zira fetih gençliğinin bir özelliği var. Bir çağ kapattı, bir çağ açtı. Bizim ecdadımız bir çağ kapatıp bir çağ açtığına göre, onun varisleri olan torunlar da inşallah 21. asrı, ecdadının asrı haline dönüştürecektir, ben buna inanıyorum” dedi.
Erdoğan, “2053” ve “2071” dediklerini hatırlatarak, tüm gençliği 26 Ağustos’taki zafer kutlamaları için Malazgirt’e davet etti. Sultan Alparslan’ın torunları olarak o heyecanı ve coşkuyu, o doğuş hareketinin olduğu yerde hep beraber yaşayacaklarına dikkati çeken Erdoğan, Çanakkale gibi Malazgirt Zaferi’nin de anılacağını vurguladı.
‘Şaşırmayın ha’
Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik olarak da şunları söyledi: “Ana muhalefetin başındaki zat, ülkesinin aleyhine işlediği bir suçtan dolayı halen cezaevinde bulunan milletvekili ile ilgili konunun kendisine kadar ulaşmasından endişe ettiği için şimdiden ön almaya, suyu bulandırmaya çalışıyor. Eğer yakında, bu içeride olan zat ile alakalı Kılıçdaroğlu’nun bağlantısı çıkarsa şaşmayın ha... İçeriden değişik haberler alıyorum. ‘Buradan çıktım, çıktım, çıkmadığım takdirde açıklamalarda bulunacağım.’ diyor içerideki zat.”
Kıılıçdaroğlu için “Gerçi söylediği her şeyi inkar etme, yaptığı her işten çark etme konusunda bu şahsın eline su dökecek kimse zor bulunur. Bunda yalan gani” diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu zatın kendisinin ve partisinin ne yaptığı bizi ilgilendirmez; ama mesele, ülke ve millet meselesi olduğunda hiç kusura bakmasın. Sessiz kalmayız, kimsenin gözünün yaşına bakmayız. Türkiye’yi kuşatma, Türkiye’yi işgal operasyonlarına nefer yazılan herkes, bu ülkenin de bu milletin de defterinden silinir. Hiçbir siyasi veya bireysel çıkar, böyle bir ihaneti mazur gösteremez.”
‘Siz kaçacaksınız biz kovalayacağız’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, nerede FETÖ ile bağlantısı olanlar varsa deşifre edilmesini gerektiğine değinerek, şunları kaydetti: “Partimizin çatısı altında FETÖ ile iltisakı olanları asla barındıramayız. Yol yakınken, nerede FETÖ ile bağlantısı olan varsa hemen bize bildirin, anında kapıya koymaya mecburuz. Ondan sonra da utanmadan sıkılmadan Pensilvanya’da şu anda park ettiler, Almanya’da park ettiler, Batı’nın değişik yerlerinde park ettiler. Daha siz çok yerlere kaçacaksınız. Afrika’ya kaçacaksınız. Ama siz kaçacaksınız biz kovalayacağız.”
Eren’in annesiyle görüşmesini anlattı
Konuşmasında, bir şehidin düşüşünün “yıldızın düşmesi”ne benzediğini belirten Erdoğan, Türkiye’yi bölmenin ve parçalamanın mümkün olmayacağını vurguladı. Erdoğan, “Buna teşebbüs edelere biz o toprakları mezar yaptık. ‘Onların inlerine gireceğiz’ dedik, girdik. Hala da girmeye devam ediyoruz” diye konuştu. Trabzon’un Maçka ilçesinde şehit olan Eren Bülbül’ün annesiyle telefonda görüştüğünü aktaran Erdoğan “Eren, kaç kardeş biliyor musunuz? 13 kardeşler. Ayşe Hanım’ın 13 evladı var, bir tanesi de Eren’di. Bana, ‘Siz en az üç dediğiniz zaman, ben yanlış mı yaptım diye düşündüm’ dedi. Ben de ‘Olur mu? Sen, Allah’ın ve Resulü’nün emrini yerine getirdin. Sen ne güzel annesin ki cenneti, 13 evladınla teminat altına aldın’ dedim” diye konuştu.
‘Metal yorgunluğu’ değişimle aşılacak
Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bazı Ak Parti teşkilatlarında tespit ettiği “metal yorgunluğu” köklü değişimle ortadan kaldırılacak. AK Parti Teşkilat Başkanlığı koordinasyonunda, 4 Temmuz’da başlayan 6. Olağan Büyük Kongre sürecine ilişkin ilk olarak belde kongreleri tamamlandı. Kongre takviminin ikinci aşaması, 19 Ağustos’ta ilçe kongreleriyle başlayacak. Türkiye genelindeki merkez ilçe teşkilatlarıyla 970 ilçenin kongreleri yapılacak. Yurt genelinde ilçelerde her hafta sonu ortalama 60 kongrenin yapılması, 12 Kasım’a kadar kongre sürecinin tamamlanması planlanıyor.
Erdoğan katılacak
İl kongreleri bittikten sonra AK Parti 6. Olağan Büyük Kongresi’nin tarihine ilişkin süreç başlayacak. 12 Eylül 2018’den önce yapılması gereken olağan kongrenin kesin tarihi, Erdoğan ile partinin yetkili organlarınca belirlenecek. Erdoğan’ın, Ankara, İstanbul, İzmir ve Konya gibi büyükşehirler başta olmak üzere il kongrelerine ve bazı ilçe kongrelerine katılması planlanıyor. Erdoğan’ın katılamayacağı kongrelere, Başbakan ve AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım ile bakanlar katılacak. Erdoğan’ın bazı parti teşkilatlarında gördüğü “metal yorgunluğu”, köklü değişimlerle ortadan kaldırılacak.
Akrabaya veto
Devlet kurumlarıyla iş ilişkisi bulunan, belediyelerden iş alma eğilimi olan iş alanlarında çalışan ve siyaset mecrasını kendi menfaatleri doğrultusunda kullanmaya çalışan kişilerin aday olmasına müsaade edilmeyecek. Belediye meclisi ve il genel meclisi üyesi olanlar da teşkilatlarda yönetim kurulu üyeliği sıfatını kullanamayacak. Bir kişiye iki görev vermemeye özen gösterilecek. Milletvekili, belediye başkanı, il ve ilçe başkanının birinci derece yakınları da parti yönetimlerinde görev alamayacak. Akraba ilişkisi olmayanların yönetimlerde olmasına özen gösterilecek.
Gençlik aşısı
Ak Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresi’nde, MKYK üyeliğine seçilen genç isimler Rümeysa Kadak, Yasemin Atasever ve İsa Sinan Göktaş, partideki değişimin göstergeleri arasında yer almıştı. Kadak, Atasever ve Göktaş, ayrıca MYK üyelerinin yardımcılıklarına getirildi. l ANKARA AA