Siyaset Grup toplantısını kadınlarla yapacak

Grup toplantısını kadınlarla yapacak

05.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

Kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilmesinin 83. yıl dönümü dolayısıyla CHP bugün Arena Spor Salonu’nda kadın mitingi düzenleyecek... 50 bini aşkın kadının davetli olduğu ‘Eşitlik ve Adalet Kadın Buluşması’nda CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu grup konuşmasını da yapacak...

Grup toplantısını kadınlarla yapacak

CHP, kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilmesinin 83. yıl dönümü dolayısıyla bugün Türkiye’nin dört bir yanından 50 bini aşkın kadınla Eşitlik ve Adalet Kadın Buluşması gerçekleştirecek. Arena Spor Salonu’nda düzenlenecek programda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, haftalık grup toplantısını da yapacak. Saat 10.00’da başlayacak ve “Kadınım, hakkım var. Yaşam benim, seçim benim. Ben Seçerim” sloganı ile düzenlenecek buluşmada seçilmiş kadınlar, sivil toplum örgütlerinden temsilciler ve anneler de konuşmalar yapacak. Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından sonra ise 50 bin kadın ile Arena’dan Anıtkabir’e yürüyüş düzenlenecek.

Haberin Devamı

Kadınlar konuşacak

On binleri bir araya getirecek buluşmaya Türkiye’nin önde gelen çok sayıda ismi de davet edildi. Rahşan Ecevit, Sevinç İnönü, Olcay Baykal, Muazzez İlmiye Çığ, Ayşen Gruda, Sıla Gençoğlu, Sezen Aksu, Candan Erçetin, Türkan Şoray, Gülse Birsel ve Gezi Direnişi’nde hayatını kaybedenlerin aileleri gibi kamuoyunun yakından tanıdığı birçok isim Eşitlik ve Adalet Kadın Buluşması’na davet edildi. Buluşmada konuşma yapacak isimler ise şöyle:

Şehit annesi Pakize Alp Akbaba, İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği Koordinatörü Nazan Moroğlu, Gezi Direnişi’nde öldürülen Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Temsilcisi Gülsüm Kav, Malatya Arguvan Yazıbaşı Muhtarı Nurhayat Eren, Öğretmen Saadet Özkan, İzmir Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, Ressam Nurcan Erden, Çanakkale Belediyesi Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar, CHP Sakarya İl Başkanı Ayça Taşkent, 23-24. Dönem TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu.

Haberin Devamı

Tüm kadınlar davetli

Minitge ilişkin bilgi veren CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Amacımız, hem 16 Nisan’daki ruhu hem de tüm Türkiye’yi birleştiren adalet yürüyüşündeki anlayışı buraya yansıtmak” diye konuştu. Ağbaba, siyasi görüşü, etnik kimliği, tercihi ne olursa olsun bütün kadınları etkinliğe davet ederek, “Bu sadece CHP’nin bir kadın toplantısı değil. Kadınların hakları için mücadelemiz sürecek” ifadesini kullandı.

Ağbaba, buluşma için 60 bini aşkın kadının ismini yazdırdığını bildirdi. Kılıçdaroğlu’nun CHP’nin grup toplantısını da burada yapacağını belirten Ağbaba, bir gazetecinin, “CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in, ‘yarın bombanın büyüğü patlayacak’ diye açıklamaları oldu. Nasıl bir bomba patlayacak?” şeklindeki sorusuna da yanıt verdi. Ağbaba, “Hep beraber göreceğiz. Genel Başkanımız da söyledi. Salı gününe kadar eğer Cumhurbaşkanı bir açıklama yapmazsa Genel Başkanımız buradan o konuyla ilgili açıklamada bulunacak” dedi.

Grup toplantısını kadınlarla yapacak