Siyaset ‘Güçlü parlamenter sistem için tarafsız cumhurbaşkanı’

‘Güçlü parlamenter sistem için tarafsız cumhurbaşkanı’

08.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, CHP İzmir İl Kongresi’nde divan başkanı seçildi. Bingöl,  önümüzdeki hafta tamamlanacak olan il kongrelerinin ardından, 3-4 Şubat’ta kurultaya gideceklerini hatırlattı.

‘Güçlü parlamenter sistem için tarafsız cumhurbaşkanı’

Ak Parti iktidarının 16 yıldır Türkiye’yi sorunlar yumağı haline getirdiği iddiasında bulunan Bingöl, iktidarın çiftçiyi, emekçiyi ve yoksul kesimi yok sayan bir siyaset anlayışı sürdürdüğünü ifade etti.
‘Aynen FETÖ taktiği’
CHP’li bazı belediye başkanlarının görevden uzaklaştırılmasını 2009’da İzmir’de FETÖ’cü darbecilerin yaptığı operasyona benzeten Bingöl, “O dönemde de hiçbir suçları yokken yüzlerce yıl ceza istendi. O hakimler ve savcılar şimdi Fetullahçı yaftasıyla cezaevindeler. O gün, 2009’da yaptıklarını şimdi Ak Parti bizim belediyelerimize yapıyor. Senaryo aynı, taktik aynı. Bu ahlaksızca operasyonların hepsi boşa çıkacak. Gün gelecek bu kumpasların da alçakça olduğunu göreceğiz” diye konuştu. 2019’da yapılacak seçimlerin çok önemli olduğuna işaret eden Bingöl, şöyle devam etti: “Bizim için yeniden güçlü bir parlamenter sistemi hayata geçirmek için tarafsız bir cumhurbaşkanını oraya oturtmamız lazım. Yerel seçimde de iktidar olmak zorundayız. Bu sürece hazırlık olarak gördüğümüz bu kongrenin kazananı partimiz olacaktır, kaybedeni ise Ak Parti olacaktır.”
Antalya’da Kumbul galip
Öte yandan CHP Antalya İl Olağan Kongresi’nde Ahmet Kumbul, 645 delegenin 306’sının oyunu alarak yeni il başkanı seçildi. CHP’nin Çanakkale Olağan İl Kongresi’nde ise tek aday İsmet Güneşhan, başkan seçildi. Balıkesir’de de CHP İl Başkanı Serkan Sarı oldu.

Yazarlar