Siyaset Gül’e kardeş kazığı attı

Gül’e kardeş kazığı attı

23.04.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

MHP lideri Bahçeli cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda Erdoğan’ı ‘Brütüs’e benzetirken, Reza Zarrab’ın ise bakanları rüşvet kümesine soktuğunu iddia etti

Gül’e kardeş kazığı attı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e “Brütüslük” yaptığını savunarak, “Gül kardeş kazığı yedi” dedi.
Bahçeli, dün MHP grup toplantısında Erdoğan’ın, “Yeni Türkiye” ifadesine sert eleştiriler yöneltti. “Türk milleti yeniyi 94 yıl önce bulmuş” diyen Bahçeli, artık yeniye değil, yeninin üzerini gölgeleyenlerden, ihtilaf içindeki Mondros’çu ve Sevr’cilerden kurtulmaya ihtiyaç bulunduğunu kaydetti.

‘Gül aldatıldı’
Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı konusunda Abdullah Gül’ün aldatıldığını savunarak, “Sayın Gül, sürpriz üzerine sürpriz yaşamaktadır ve itiraz etmese de aldatılmışın sızısına katlanmaktadır” dedi. Erdoğan’ın tetikçi sözcüleri ve yandaş kalemleri aracılığıyla Gül’ün alttan alta rencide edilip karalandığını öne süren Bahçeli, Gül’e Ak Parti kaynaklı etkili bir blokaj yapıldığını savundu. Gül ile Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı konusunda karşılıklı açıklamalarını anımsatan Bahçeli, “Cumhurbaşkanlığı için kararını çoktan vermiş olan Başbakan, kardeşine oyun oynamakta, ayağına çelme takmakta, önüne takoz koymakta, kenara çekmek ve minderde tuş etmek için son kozlarını gözden geçirmektedir. Başbakan, kişiliğinin alametleri arasında fazlaca yer eden Brütüslüğü dört ayaklı koltuk uğruna kadim arkadaşına da reva görmüştür. Sayın Abdullah Gül, devre dışı bırakılmış, tufaya gelerek kardeş kazığı yemiş ve meşgule alınmıştır” ifadelerini kullandı.

Ancak Öcalan’ı affeder
12. Cumhurbaşkanlığı koltuğuna Erdoğan’ın oturamayacağını savunan Bahçeli, “Erdoğan Cumhurbaşkanı olursa, ki bize göre imkânsızdır, sadece bir yetkisini adam gibi kullanacaktır. Bu da sürekli hastalık, sakatlık ve kocama sebebi ile belirli kişilerin cezalarını hafifletmek veya kaldırmaktadır. Burada gizli amaç PKK ve KCK’lıları teker teker serbest bırakmak ve hatta işi İmralı canisine kadar götürmektir” diye konuştu.

Kısıklı’da selfie
Bahçeli, İranlı şarlatan, avantacı, rüşvet simsarı olarak nitelediği Reza Zarrab’ın bakanları rüşvet kümesine soktuğunu ve Başbakan ile hükümeti kafeslediğini yineledi. Bir medya organının Zarrab’ı aklamak için elinden geleni yaptığını belirten Bahçeli, şunları kaydetti:
“Merak ediyoruz İranlı şarlatan gazete ve ekrana çıkmakdan önce Kısıklı’da Başbakan nezaretinde bir prova yapmış, sonra da birlikte selfie pozu vermişler midir? Bize göre cari açığın yüzde 15’ini tek başına kapatan birisini Başbakan, ya dışarıdan Ekonomik Bakanı olarak atamalı ya da Hazine Müsteşarlığı’na değilse bile Merkez Bankası’nın başına getirmelidir. Bunlar kesmiyorsa doğrudan Maliye’yi bu rüşvet ustasına bağlamalı, hatta AKP’ye eşbaşkan olmasına yüreklice karar vermelidir. Başbakan ve hükümetini, ‘yakarım sizi’ diyerek tehdit ettiği anlaşılan bu fırıldak, neredeyse yunmuş Yusuf olmuştur.”