Siyaset Gül ile Erdoğan düğünde buluştu: O yer çok ilginçti

Gül ile Erdoğan düğünde buluştu: O yer çok ilginçti

26.06.2014 - 22:01 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan; cumhurbaşkanı adaylığı konusunda yapacakları son istişare toplantısı öncesinde, Ak Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal'ın düğününde buluştu. Üstelik düğün, Ak Parti'nin cumhurbaşkanı adayının 1 Temmuz'da açıklanacağı yerde yapıldı.

Gül ile Erdoğan düğünde buluştu: O yer çok ilginçti

30 Mart'taki yerel seçimin ardından Türkiye'nin gündemine, Ağustos ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi girdi. Gül ile Erdoğan'ın seçimden sonra cumhurbaşkanlığı adaylığı istişare süreci çerçevesindeki ilk görüşmesi, 10 Nisan'da saat 18.30'da yapılmıştı. Gül ile Erdoğan'ın ikinci görüşmesi de, 24 Nisan'da saat 18.30'da Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirildi. Başbakan Erdoğan 23 Nisan'da yaptığı açıklamada, "Biz görüşmelerimize devam ediyoruz, yarın akşam bir görüşmemiz var, kısmen bu görüşmeyi de belki görüşeceğiz ama nihai görüşmemiz değil bu konuyla ilgili. Nihai görüşmelerimiz benim istişare çalışmalarımın bitmesinden sonra olacak" demişti.

Afyon toplantısı öncesi görüşme
Ak Parti'nin, cumhurbaşkanlığı seçiminin ele alındığı istişare toplantıları, 9-11 Mayıs tarihleri arasında Afyonkarahisar'daki toplantı ile başlamıştı. Toplantıya; AK Parti kurucu üyeleri, MKYK üyeleri, Merkez Disiplin Kurulu üyeleri, Parti İçi Demokrasi Hakem Kurulu Üyeleri ile milletvekilleri yani partinin Meclis Grubu katılmıştı.

Kandil gecesi görüşmüşlerdi
Gül ile Erdoğan, bu çerçevede iki görüşmeyi, devlet günü geleneği çerçevesinde perşembe günü yapmıştı. Üçüncü görüşme de, 1 Mayıs perşembe günü yapıldı. Regaip Kandili Gecesi yapılan üçüncü görüşme, Çankaya Köşkü yerine Gül'ün konutunda yemekli olarak saat 19.30'da yapılmıştı. Ak Parti'nin cumhurbaşkanı adayı, 1 Temmuz'da Ankara Ticaret Odası Kongre Merkezi'nde yapılacak toplantıda açıklanacak.
Gül ile Erdoğan'ın, son istişare görüşmelerini bu akşam Milli Güvenlik Kurulu toplantısından sonra yapmaları bekleniyordu. Ancak Gül ile Erdoğan, MGK toplantısının ardından Ünal'ın düğününe gitti. Düğünün, Ak Parti'nin cumhurbaşkanı adayının açıklanacağı salonda yapılmış olması da, ilginç bir tesadüfü oluşturdu.

Nikah şahidi oldular
Ünal, AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Şule Özdin ile nişanlanmıştı. Ak Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, görkemli bir düğünle evlendi. Çiftin nikahını Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek kıydı. Gül, Meclis Başkanı Cemil Çiçek ile Başbakan Erdoğan düğünde nikah şahitliği yaptı.

Yazarlar